Hlavní obsah

Extralize bych se nebránil, říká zkušený Radim Tesařík, posila Olomouce

První hokejovou ligu oživila od minulého týdne zajímavá a především mimořádně zkušená hráčská osobnost. Za tým Olomouce totiž nově nastupuje 36letý obránce Radim Tesařík, který ve své kariéře získal tři mistrovské tituly se Vsetínem, po jednom se Zlínem a ruským Lokomotivem Jaroslavl. A k tomu nasbíral ještě pět stříbrných medailí z nejvyšších soutěží. Kromě zmíněných klubů působil i ve Vítkovicích, Třinci, Znojmě, Slovanu Bratislava. „Teď chci ale pomoci Olomouci,“ řekl Tesařík v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Radim Tesařík.

Článek

Co říkáte na svou hokejovou kariéru?

Já si nestěžuji. Ale stálo mě to hodně dřiny. Jak se říká - něco za něco. Někomu se nepoštěstí vyhrát titul ani jednou, mě to vyšlo vícekrát, takže jsem za to rád.

Jak jste se dostal do Olomouce?

Po loňské sezóně jsem měl nějaké tahanice se Slovanem Bratislava, s nímž mě pojila smlouva. Dlouho se to táhlo, než jsem situaci vyřešil. Domluvil jsem se nejprve s druholigovým Vsetínem a čekal jsem na jinou nabídku. Zavolal mi Jirka Dopita, který je majitelem olomouckého klubu, s panem Fürstem,což je generální manažer Hanáků. Poprosili mě, jestli bych jim na měsíc nepomohl. Rád jsem jim na to kývl.

V české extralize máte odehráno na 850 zápasů. Neláká vás znovu elitní soutěž?

Nebránil bych se tomu, ale ke konkrétním kontaktům zatím nedošlo. Kdybych si mohl vybrat, tak bych volil moravské extraligové kluby. Nyní se však soustřeďuji na prvoligovou Olomouc.

Sledujete dál extraligu?

Samozřejmě. Černou kaňkou je registrační aféra, spojená s odpočtem bodů. Ale když vezmu jen hokejovou stránku, tak mě těší, že nahoře jsou moravské kluby. Fandím týmům, v nichž jsem působil. Líbí se mi pohled na tabulku, v níž vévodí Třinec s Vítkovicemi. A ani Zlín na tom není špatně. A navíc držím palce i Brnu, kde mám také hodně kamarádů.

Přejděme ale k první lize. Zatím jste stihl tři zápasy. Jaké byly?

Prohráli jsme v Hradci Králové, ale vyhráli s Vrchlabím a v Ústí nad Labem. Myslím, že šest bodů je dobrá bilance. Věděli jsme, že Ústí je v tabulce druhé, ale neměli jsme z něj přehnaný respekt.

Za Ústí nastupuje i veterán Pavel Janků. Prohodili jste pár slov?

Hráli jsme spolu v extralize za Zlín. Ale nijak výrazně jsme se po zápase v Ústí nebavili. Pavlův tým prohrál a cítil jsem, že by na nějaké hovory asi neměl náladu.

V pondělí hrajete doma proti suverénnímu lídru z Chomutova. S čím do utkání půjdete?

S tím, díky čemuž jsme uspěli v Ústí. Tedy chceme vycházet z dobré obrany. Nemáme v týmu nějaké hvězdy, musíme hrát hlavně kolektivně.

Reklama

Související témata: