Hlavní obsah

Věřím, že mám Chomutovu co dát, říká nová posila Kántor

CHOMUTOV

Hokejový obránce Robert Kántor mění znovu klubové barvy. Poté, co počátkem listopadu skončil ve Slovanu Bratislava, stane se jeho novým působištěm prvoligový Chomutov. „S vedením klubu jsme v podstatě na všem dohodnuti. Jakmile dořeším poslední detaily chystané smlouvy, vydám se do Chomutova. A předpokládám, že se k novému týmu připojím co nejdříve. Věřím, že mám mužstvu co dát,“ říká Kántor v rozhovoru pro Sport Cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Rober Kántor je novou posilou Chomutova

Článek

Máte za sebou hodně pestrou loňskou sezónu i rušný dosavadní průběh letošní sezóny. Jaké je vaše ohlédnutí?

Ještě na jaře roku 2009 jsem hrál za Kometu Brno první ligu. A poté, co odkoupila od Znojma extraligu, nastoupil jsem za Brno loni na podzim v deseti zápasech nejvyšší soutěže. Po sporech s vedením Komety jsem odešel na měsíční hostování do tehdy prvoligového Šumperka. A sezónu jsem dokončoval ve švédském Rögle v tamní elitní soutěži. Letos v létě jsem šel do Slovanu Bratislava, ale i tohle angažmá trvalo jen několik měsíců.

Proč jste v Bratislavě předčasně skončil?

Ocitl jsem se v klubu, který předtím hrál finále slovenské extraligy a měl vysoké cíle i pro novou sezónu. Jenže vstup se nepovedl a nastaly změny. Po vzájemné dohodě jsem tudíž odešel. A brzy mě v odchodu následoval i český trenér Pavel Hynek, který byl odvolán. Já jsem s ním vycházel výborně.

A nyní vešlo ve známost, že míříte do Chomutova. Jaké máte vzpomínky na dobu, kdy jste proti tamnímu klubu nastupoval jako soupeř?

V roce 2001 jsem hrál za extraligové Karlovy Vary proti Chomutovu baráž. I když se Vary díky úspěšné barážové sérii v nejvyšší soutěži udržely, neměli jsme to proti Chomutovu snadné, notně nás jako vítěz první ligy potrápil. Přiznám se, že na tehdejší období nerad vzpomínám, protože nejen já, ale i ostatní karlovarští hráči včetně řady známých jmen jsme prožívali těžké chvilky. A pak jsem hrál proti Chomutovu za Kometu Brno v prvoligovém semifinále v březnu 2009.

Čím vás nynější chomutovská nabídka oslovila?

Myslím, že ve svých třiatřiceti letech mám mužstvu pořád co dát. V Chomutově je nabitý kádr, který by měl bojovat o postup do extraligy.

Co říkáte na to, že spousta chomutovských hráčů momentálně hostuje v extraligových klubech?

A naopak z Karlových Varů přichází do Chomutova na měsíční hostování útočník Hřebejk...Taková je strategie, která by měla být prospěšná pro všechny strany. Zmínění chomutovští hráči jsou v extraligovém rytmu, a až se vrátí do Chomutova, budou aspoň výborně rozehraní. A co se týče Hřebejka, to je pro mě novinka, ale vím, že je to zkušený extraligový hráč, který může Chomutovu pomoci.

Znáte se se svými budoucími spoluhráči?

Určitě. S Radkem Dudou a Honzou Bendou, kteří nyní vypomáhají v extralize, jsem hrál v ruské Kazani. S Davidem Hruškou v Karlových Varech, Petrem Mudrochem v Pardubicích. Na ledě jsem se potkával i s dalšími staršími kluky, jako třeba se Zdeňkem Skořepou, a tak bych mohl pokračovat.

Chomutov hraje v sobotu v Litoměřicích. Budete u toho?

Nejspíš asi jen ještě jako divák. Přece jen jsem měsíc netrénoval a nebylo by ideální, abych šel bez přípravy rovnou do zápasu. Potřebuji aspoň týden trénovat a dostat se do běžného tempa.

Reklama

Související témata: