Hlavní obsah

Tolik remíz za půl sezóny jsem ještě nezažil, říká kouč Rosol

ÚSTÍ NAD LABEM

Během čtyř posledních kol hokejisté Ústí nad Labem smazali šestibodové manko na lídra z Chomutova a posunuli se místo něj do čela tabulky první ligy. Je to paradoxní i z toho důvodu, že Ústečtí Lvi nepodávají nijak špičkové výkony. Přesto jim to stačí k tomu, aby byli nahoře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem se posunuli do čela tabulky.

Článek

„Proti Třebíči jsem rád, že jsme po nepříznivém vývoji získali dva body, ale naše střelecká potence je mizerná. Nakonec rozhodly samostatné nájezdy. Ale takovou sezónu jsem ještě nezažil, byla to už naše dvanáctá nebo třináctá remíza v normálním hracím čase. A to je odehráno teprve šestadvacet kol,“ konstatoval ústecký trenér Petr Rosol.

Za Ústí nyní nastupují dvě ofenzivní posily z extraligy. „Hampla z Třince po prvním startu těžko hodnotit. Přijel až v den zápasu s Třebíčí a byl z toho trošku vykulený. Handlovský z Mladé Boleslavi už stihl víc utkání, ale nikdo nemohl čekat, že bude výrazně vyčnívat,“ řekl kouč na adresu nových tváří. A připustil možnost dalšího doplnění kádru. „Pazourek má ze středy zlomenou ruku a třeba se poohlédne po někom novém,“ zamyslel se.

A jak vidí Rosol boj o čelo tabulky? „Všichni si myslí, že my a Chomutov nemůžeme prohrát, ale tak to není. Soupeři přece nejsou jednonozí nebo jednorucí. Kdyby se vědělo, jak zápasy dopadnou, tak by na ně nikdo nechodil,“ tvrdil trenér.

Brankář Zdeněk Orct k posunu na první místo poznamenal: „Naše vítězství z poslední doby jsou vysloveně upracovaná. Štve mě to, co na ledě předvádíme. Při současných výkonech bychom se na vedoucí příčce těžko udrželi. A když ano, tak to nevím, jakou bychom museli mít sportovní kliku.“

Útočník Martin Šagát přisuzuje postavení svého mužstva v tabulce hlavně zaváhání soka z Chomutova: „Podle výsledků se Chomutovští dost trápí. Mohli jsme jejich slabších chvilek využít k získání náskoku v čele, ale na druhou stranu musím potvrdit, že ani my nehrajeme dobře. Rozhodně se potřebujeme zlepšit.“

Hanzl zažil premiéru v extralize

Další ústecký útočník Robin Hanzl má za sebou extraligovou premiéru v dresu Litvínova. „Jsem rád, že mě pozvali zrovna na zápas s Vítkovicemi, které přijely jako lídr extraligové tabulky. Snažil jsem se odehrát svoje maximum. Snad jsem se trošku otrkal, abych byl připravený, kdyby náhodou přišly další starty za Litvínov. Jsou tam páni hokejisti, od nichž se mohu jen učit. Hrál jsem v útoku třeba s Martinem Jenáčkem a osobností je Martin Ručinský,“ líčil mladý forvard.

Hanzl je neproduktivnějším hráčem Ústí se sedmi góly a třinácti asistencemi. A to nenastoupil ve všech zápasech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články