Hlavní obsah

Třinecký Hampl chce pomoci Ústí k postupu

ÚSTÍ NAD LABEM

Novou tváří v kádru ústeckých hokejistů je 22letý útočník Zbyněk Hampl, který posílil přední tým první ligy z extraligového Třince. „Věřím, že pomohu mužstvu v boji o postup mezi elitu, i když to bude nesmírně těžké,“ říká mladý hokejista ke svému novému působení.

Foto: Josef Pešout, Právo

Hokejový útočník Zbyněk Hampl

Článek

„Hostování v Ústí mi domluvil můj hráčský agent Vladimír Vůjtek mladší. Zastupuje také špičkové hráče, kteří chodí do Ruska, ale já nejsem žádná hvězda. Bral jsem to tak, že pan Vůjtek mě poslal po dohodě klubů na sever Čech a jsem rád, že jsem tady a mohu hrát hokej,“ vysvětlil forvard, který v Třinci nedostával moc prostoru na ledě.

„Na svém kontě mám v této sezóně asi jen kolem desítky extraligových startů. Měl jsem se co učit od osobností, jako jsou Honza Peterek a Radek Bonk,“ bilancoval svoje třinecké působení, během něhož sedával v jedné kabině i s Krajíčkem, Kohnem, Varaďou, Martinem Růžičkou a dalšími protřelými borci.

„Mrzí mě to, že jsem nezůstal v extralize, ale na druhou stranu cítím v Ústí novou šanci. Zatím jsem tady spokojený a chci udělat pro tým maximum. Klukům z Třince zároveň přeji úspěch, mohou hrát i o titul, protože extraliga je vyrovnaná,“ mínil Hampl.

V Ústí stihl odehrát už pět zápasů. „Můj příchod se zrodil tak narychlo, že jeden den jsem byl s Třincem v Mladé Boleslavi a trenéři mi tam řekli, že jdu do Ústí. Rovnou jsem se přesunul na sever Čech a hned jsem nastoupil do utkání. Neměl jsem s sebou žádné osobní věci, a tak jsem po zápase jel na noc vlakem do Třince osm hodin a pak zase stejným způsobem zpátky do Ústí. Nyní mám ubytování v jednom penzionu nedaleko zimního stadionu. Ta dálka od domova mi nevadí. Hokej je naše práce a musíme hrát tam, kde je o nás zájem,“ vykládal útočník.

Už v Třinci se potkal s některými současnými ústeckými spoluhráči. „Konkrétně s Gureněm, Petrem Hořavou a Kankem. Ústí má kvalitní mužstvo, v první lize jedno z nejlepších. A tomu odpovídají i cíle. Nevím, jestli si mě Třinec stáhne zpět, ale myslím, že v Ústí dokončím celou sezónu. Soustřeďuji se ale na nejbližší zápasy. Koncem prosince budeme hrát severočeské derby v Chomutově a pokusíme se ho porazit, abychom byli i po nadstavbové části úplně na špici tabulky. To by nám pak zaručovalo nejlepší pozici pro play-off,“ přemítal Hampl.

Jak stráví vánoční svátky? „Jsem rodák z Přerova, ale zázemí mám v Třinci, kde pracuje i moje přítelkyně. S Pavlem Janků jedu do Třince 22. prosince, ale už 25. prosince se vracím do Ústí na trénink,“ zakončila nová ústecká posila.

Reklama