Hlavní obsah

Na zápas Jihlavy s H. Brodem budou dohlížet desítky policistů

JIHLAVA

Jihlavští policisté připravují rozsáhlá bezpečností opatření kvůli sobotnímu utkání první hokejové ligy mezi Duklou Jihlava a Rebelem Havlíčkův Brod. Na veřejný pořádek a bezpečnost lidí bude dohlížet několik desítek policistů včetně pořádkové jednotky krajského policejního ředitelství a také strážníci městské policie. ČTK to dnes oznámila jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Článek

"V minulosti už docházelo před nebo po skončení utkání mezi fanoušky obou celků k slovnímu i fyzickému napadání a také k narušování veřejného pořádku přímo při utkání na stadionu," uvedla Kroutilová.

Policisté budou sledovat přesun fanoušků ke stadionu i jejich odchod po zápase. Policejní hlídky se budou pohybovat také v přilehlých ulicích. "Budeme monitorovat příjezdové trasy ve směru z Havlíčkova Brodu do Jihlavy a dohlížet na dění na vlakovém nádraží," řekla mluvčí.

Utkání začne v sobotu v 17:30. Zajištění bezpečnosti přímo na stadionu je v kompetenci pořadatelské služby. Policisté by zde zasáhli pouze v případě, kdy by byl narušen veřejný pořádek a pořadatelská služba by situaci nezvládala.

Rivalita mezi fanoušky obou klubů se v poslední době vyhrotila poté, co havlíčkobrodští příznivci vyrobili a rozšiřují samolepky zesměšňující logo jihlavského klubu. Vedení Dukly si nechalo udělat právní rozbor, podle něhož je předělání loga a jeho prodej protiprávní. Situací se zabývalo i vedení obou měst.

Reklama

Související témata: