Hlavní obsah

Oběšená figurína a trenér ve vojenském. I to byla kulisa prvoligového derby

PRAHA

Rekordní návštěva, jiskřící atmosféra, policie v dosahu. I takový může být hokejový zápas první ligy. V sobotu do Jihlavy přijel Rebel Havlíčkův Brod. A o zábavu bylo postaráno. Oba rivalové se už delší dobu hašteří. Nejinak tomu bylo i o víkendu.

Foto: www.hcdukla.cz

"Inovované" logo HC Dukla Jihlava, které předělali příznivci rivala z Havlíčkova Brodu.

Článek

V paměti je jistě aféra, kdy se v jihlavském logu objevily kreslené postavičky Pata a Mata, název klubu byl přejmenován a celkově bylo logo zesměšněno. To byl počin od soka z Havlíčkova Brodu, který nechal vyrobit i samolepky svého díla.

V sobotu přišla odplata. Figurína v dresu Rebelu byla během utkání pověšena za krk na lano.

„O zápase s Brodem se mluvilo v kabině už skoro čtrnáct dní,“ přiznal jihlavský gólman Marek Benda na stránkách klubu „Diváci byli neskuteční. Ty fanoušky pak úplně cítíte, jako by byli s vámi na ledě,“ pochvaloval si brankář zaplněný Horácký zimní stadión.

Novák: Mám pocit, že v Jihlavě lidi moc srandě nerozumí

„Velké poděkování patří všem těm, kteří dodrželi naši neformální dohodu. Ať už Fan Club, Ivan Protasenja a kluci z kotle a další, se kterými jsem hovořil, mi slíbili, že zápas proběhne v klidu. Dodržení této dohody si velmi vážím," řekl po utkání jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Ale přece jen oběšená figurína v dresu soka...

Atmosféru si pochvaloval i hostující trenér Petr Novák, který na po zápasovou tiskovou konferenci přišel ve vojenské uniformě.

„Každopádně si myslím, že k vysoké návštěvnosti hodně přispěla kauza samolepky,“ pověděl po klubový web Novák, který prokázal, že má smysl pro humor. „Mám pocit, že tady v Jihlavě lidi srandě moc nerozumí, tak jsem to tentokrát vzal po vašem, po vojensku,“ vysvětlil svůj nevšední oděv.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články