Hlavní obsah

V play-off se musíme zlepšit, uvědomuje si chomutovský kouč Kašpárek

Poněkud za očekáváním zůstali hokejisté Chomutova v základní části první ligy. Ač disponují kádrem plným zvučných jmen, museli se smířit s druhým místem za celkem Ústí nad Labem. „V play-off se ale chceme zlepšit, abychom mohli bojovat o postup do extraligy,“ říká chomutovský trenér Milan Kašpárek v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér hokejistů Chomutova Milan Kašpárek

Článek

Základní část jste zakončili až středeční dohrávkou s Olomoucí. Ani vítězství vám ale nepomohlo k posunu na první místo...

Bylo to trošku zvláštní utkání, protože v podvědomí našich hráčů panovala obava ze zranění před play-off. Hodně nás totiž poznamenalo nešťastné vyřazení Lukáše Pulpána ze zdravotních důvodů v předešlém duelu s Havlíčkovým Brodem, v němž už takříkajíc o nic nešlo. Proti Olomouci jsme vedli tříbrankovým rozdílem, a kdybychom dali další gól, nebylo by co řešit. Nakonec z toho vzešlo drama, ale jsme hlavně rádi za vítězství 3:2.

Co vám scházelo k tomu, abyste vyhráli základní část?

Naším problémem byly ztracené zápasy, v nichž jsme měli uspět. Těch utkání bych vyjmenoval šest až osm, kdy jsme stoprocentně nebodovali, byť jsme k tomu měli nakročeno. Ukázalo se, že ani základní část není lehkou soutěží.

V průběhu sezóny jste ale nebyli kvůli marodce kompletní. Je to další příčina „až“druhého místa?

Asi ano. A to nepočítám absence kluků, kteří vypomáhali v extralize, jako byli Duda v Plzni, David Hruška v Karlových Varech, Grof ve Zlíně, předtím i Hrdel v Mladé Boleslavi, Milan Procházka ve Varech a průběžně i Skořepa ve Slavii. Bylo období, kdy jsme nastupovali v první lize s patnácti hráči.

Možná překvapilo, že jste pustili univerzála Bendu po skončení jeho hostování z Chomutova ve Slavii přímo do Mladé Boleslavi a přivedli jste beka Schnabela...

Útočných obránců máme dost, potřebovali jsme vyloženě defenzivního zadáka, a tím Schnabel je. Odvádí to i při oslabeních.

Jaký je tedy současný stav mužstva?

Už jsem zmínil zranění Pulpána. Ruku v sádře má i Bombic, takže mimo hru je první obranná dvojice. Jejich absenci vidím na šest týdnů, tedy nejspíš až do konce sezóny. Marodí i útočník Horna, který měl obrovskou chuť, ale pořád laboruje.

Jak vzhlížíte ke svému čtvrtfinálovému soupeři?

Probíhající předkolo, které nám určí protivníka, je tak vyrovnané, že teoreticky mohou do osmičky postoupit i celky z devátého až dvanáctého místa po základní části. Těžko si můžeme vybírat.

S čím půjdete do play-off?

Mužstvo je zkušené a vyzrálé, že nemusíme vymýšlet nějaké složité věci. Loni Chomutov postoupil do baráže o extraligu z druhého místa po základní části první ligy, a to by mělo být inspirací i pro letošek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články