Hlavní obsah

Policie obvinila hokejistu Dudu z výtržnictví za napadení chodce na přechodu

KARLOVY VARY

Z výtržnictví byl ve středu obviněn chomutovský hokejista Radek Duda, který je podezřelý v případu napadení 63letého muže na přechodu pro chodce v ulici 1. Máje v Karlových Varech řidičem luxusního vozidla BMW. „Policie obvinila 32letého muže z Prahy, který v úterý 25. ledna měl napadnout v Karlových Varech důchodce na přechodu pro chodce,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Andrea Pomichalová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v plzeňském dresu

Článek

„V následujícím týdnu bude obviněný znovu vyslechnut, ale tentokrát už v pozici obviněného,“ pokračovala Pomichalová, podle které hokejistovi hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

K napadení došlo před karlovarským zverimexem. Důchodce chtěl na přechodu pro chodce přejít vozovku, ale řidič mu nedal přednost. Penzista stačil před rychle projíždějícím vozidlem s pražskou poznávací značkou jen těsně uskočit, přičemž se rukou o vozidlo otřel.

Duda podle svědků za přechodem zastavil, začal muži nadávat a vyhrožovat a poté jej zbil pěstmi. Důchodce musel vyhledat lékařské ošetření v karlovarské nemocnici. Když se k důchodci začali sbíhat svědci na pomoc, naskočil agresor zpět do auta a z místa ujel.

Dudův otec: Muž do auta udeřil schválně

Duda, kterého napadený muž identifikoval jako útočníka, se odmítá k případu vyjadřovat. "Tuhle věc nebudu komentovat," vyjádřil se útočník po návratu do prvoligového Chomutova. Jeho otec ale v televizi krátce po incidentu tvrdil, že důchodce udeřil do vozidla jeho syna záměrně, a proto jej hokejista napadl.

Policie Dudu už vyslýchala. K případu se nechce vyjadřovat ani advokát Daniel Volopich, který v minulosti Dudu zastupoval. Rovněž tak důchodce nechce o případu hovořit, dokud nebude uzavřen.

Ve středu měl vypnutý mobilní telefon, takže nemohl obvinění komentovat. Jak již ale dříve uvedl pro Právo, útok byl tak masivní, že se jen stěží ubránil, aby se udržel při ataku na nohou.

Duda v letošní hokejové sezóně bojoval na dvou frontách. Plzni pomohl k postupu do předkola play-off, kde v 25 zápasech nasbíral 29 bodů. Nyní už je ale zpět v prvoligovém Chomutově, kde ve 23 utkáních zaznamenal 27 bodů.

Reklama

Související témata: