Hlavní obsah

Chomutov je po čtvrté výhře nad Jihlavou ve finále první ligy

Hokejisté Chomutova vyhráli i čtvrté semifinálové utkání nad Jihlavou a stejně jako před rokem postoupili do finále první ligy. Čtvrtý bod Severočeši vybojovali po dnešním vítězství 4:3, o kterém v samostatných nájezdech rozhodl Kraft.

Článek

Soupeř Chomutova vzejde ze série mezi Ústím nad Labem a Havlíčkovým Brodem. Vše směřuje k repríze loňského finále, protože vítěz základní části a loňský neúspěšný finalista Ústí vede 2:0 na zápasy.

Chomutovští oproti třetímu zápasu nešetřili opory z první formace Dudu, Hrušku ani Kántora. Oba týmy také do zápasu postavily do branky své obvyklé dvojky. První kapituloval jihlavský Benda, v osmé minutě ho z pravé strany prostřelil Hrdel. Za 43 sekund bylo ale srovnáno. Před brankovištěm se nejlépe zorientoval Pitule a zasunul puk do branky.

Poprvé v sérii šla Dukla do vedení necelé dvě minuty před koncem první třetiny, kdy přesilovou hru využil Dobrovolný. A Chomutov srovnal 19 sekund před první sirénou, a také z přesilové hry. Po teči Procházky se puk mezi Bendovými betony doklouzal až do sítě.

Severočeši se ujali vedení ve 28. minutě, když hráli v oslabení. Jihlavským zadákům ujel Sikora a střelou švihem překonal Bendu. Třetí třetina pak byla značně rozkouskovaná. Uklidňující gól mohl pro hosty vstřelit Duda ve 44. minutě, ale v nájezdu s Hruškou na jednoho obránce ho Benda vychytal. V 54. minutě pak vybruslil Kucsera z rohu, obhodil si obránce, vystřelil, Hanuljak jeho pokus vyrazil před sebe a Padělek vyrovnal. Zápas dospěl až do nájezdů, které rozhodl chomutovský Kraft.

Jihlava - Chomutov 3:4 po sam. nájezdech (2:2, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky: 8. Pitule, 19. Dobrovolný, 54. Padělek - 8. Hrdel, 20. Procházka, 28. Sikora, rozh. nájezd Kraft. Rozhodčí: Pavlovič, Přikryl - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2817. Konečný stav série: 0:4.

Reklama