Hlavní obsah

Ústí začalo finále první ligy těsnou výhrou nad Chomutovem

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem porazili v úvodním finálovém zápase play off první ligy Chomutov 2:1 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 1:0. Branky domácích dnes vstřelili Milan Mikulík a Martin Šagát, za hosty snížil David Hruška. Série pokračuje v úterý opět v Ústí nad Labem.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Ústí začali finále výhrou.

Článek

Oba celky vstoupily do finále po dlouhé pauze. Chomutov hrál naposledy 10. března, Ústí o dva dny později. Zápasová přestávka se na nich ale neprojevila, od začátku měla hra spád.

Více šancí v úvodu měli domácí a chomutovský brankář Hylák si připsal řadu úspěšných zákroků. Svou připravenost musel dokazovat i jeho protějšek Francouz, jehož prověřili zejména Duda a Stránský.

Největší šance domácích Lvů přišly v 18. minutě, kdy dorážející Alinč trefil zřejmě tyč. O pár sekund později se proti osamocenému Handlovskému vyznamenal Hylák.

Gólu se Ústečtí dočkali až ve 23. minutě, kdy se osm sekund po skončení přesilové hry prosadil po krásné Roubíkově přihrávce Mikulík. Chomutov následně přidal a v obranném pásmu domácích vznikala řada nebezpečných situací.

Místo vyrovnání udeřilo znovu Ústí

Místo vyrovnání ale přišla druhá branka Ústí. Ve 38. minutě se nejrychleji zorientoval Šagát a poslal za Hylákova záda puk, který zůstal ležet před brankovištěm. Velkou šanci snížit měl ve 47. minutě Hrdel, obránce Jeřábek ale jeho střelu směřující do branky zblokoval.

Klid na ústecké hokejky mohl dodat Pajič, individuální akcí se dostal do šance, třetí gól ale nepřidal. Podobně dopadl i v 52. minutě po rychlém brejku Kloz. Následně rozhodčí vyloučili současně dva hráče domácích a hosté nabídnutou přesilovku pět na tři rychle využili zásluhou Hrušky.

Krušné chvilky domácích ale neskončily. Při pokračující přesilovce byl za zdržování vyloučen Černý, a když se Ústí ubránilo 26 sekund ve třech, provinil se stejně Kloz. Početní výhoda pět na tři trvala dál, tentokrát 86 sekund. Domácí se znovu ubránili a zápas dovedli do vítězného konce. I díky třem trestům hostů v závěru.

Ústí nad Labem - Chomutov 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Mikulík (Roubík, Šagát), 38 Šagát - 53. D. Hruška (Havíř). Rozhodčí: Lacina, P. Přikryl - Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 6275. Stav série: 1:0.
Ústí nad Labem: Francouz - Jeřábek, Pojkar, L. Poživil, P. Hořava, Gureň, Sklenička, Klobouček, K. Černý - Mikulík, Roubík, Ludvík - Jan Kovář, Alinč, Hampl - Čurilla, Pajič, Šagát - Kloz, R. Hanzl, Handlovský. Trenér: Rosol.
Chomutov: Hylák - Grof, Mudroch, Slovák, Schnabel, Pavlas, Havíř, Bombic, Pulpán - D. Hruška, Hrdel, Duda - Stránský, Kraft, Milan Procházka - Jíra, Skořepa, Selingr - Davídek, Sikora, Seman. Trenér: Kašpárek.

Reklama

Související témata: