Hlavní obsah

Ústí prožilo infarktový závěr, Rosolovi ale vlasy hrůzou nevstávaly

Jirka G. NovákSport.cz

Dlouhých dvaapadesát minut si fanoušci hokejistů Ústí nad Labem užívali jízdu svých hokejistů v prvním finále 1. ligy. Nad velkým aspirantem na postup do extraligy z Chomutova vedli jejich borci o dva góly a byli navíc v zápase lepším týmem. Jenže v závěrečných osmi minutách si společně s hráči prožili pořádná muka a nejeden z nich musel být na infarkt. Díky hloupým chybám hráli hosté třikrát po sobě přesilovku v pěti proti třem a jednou ji dokázali využít.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Nakonec se hokejisté Ústí nad Labem mohli radovat z vítězství

Článek

Sedm minut před koncem zápasu putovali na trestnou lavici dva hráči domácích a Chomutovu se povedlo ve dvojnásobné přesilovce snížit na 1:2. A aby toho nebylo málo, tak v čase 53:40 ústecký Černý ve zbývající přesilové hře pět na čtyři vyhodil puk za plexisklo a vrátil domácí znovu do tří. To se pochopitelně může stát, předvedl to ostatně i takový borec jako Rick Nash, díky jehož chybě Kanada prohrála v roce 2008 finále MS s Ruskem. Jenže...

Hokejisté Ústí to v pondělí dokázali v důležitém závěru utkání dokonce těsně po sobě zopakovat. Z trestné lavice se vracel Kloz a hádejte, co jako první v oslabení udělal? Správně - vyhodil puk za mantinel! Po sedmi vteřinách na ledě! Takže v čase 54:14 byli domácí znovu potrestáni za zdržování hry a šli zase do tří! „Ve chvíli, kdy prohráváte o jeden gól těsně před koncem zápasu, to jsem opravdu ještě nezažil,“ vrtěl po zápase nevěřícně hlavou ústecký brankář Pavel Francouz.

Rosolovi se vybavil Liberec i KHL

Nijak to ale svým spoluhráčům nezazlíval. „Je jasné, že to nikdo z nich neudělal schválně, takže jim přece nebudu nadávat. Chtěli nás zbavit tlaku a rychle vyhodit puk ze třetiny, bohužel se jim to povedlo za mantinel. Měli jsme štěstí, že to soupeř nepotrestal,“ vykládal Francouz. Alibi svým parťákům hledal i útočník Lvů Milan Mikulík. „Já bych to jako chybu hráče zas tak neviděl. V takové chvíli stačí, že se puk postaví na hranu a najednou je to venku. Hlavně, že se nám to podařilo ubránit,“ řekl.

Vlasy hrůzou kupodivu v takové situaci nevstávaly ani trenérovi Ústí nad Labem Petru Rosolovi. „Nevstávaly, ale to jen díky tomu, že jsem je měl nagelovaný,“ smál se kouč po vítězství 2:1. „Zase se potvrdilo, že se musí hrát až do konce. O tom se ostatně přesvědčil i Liberec v extralize nebo Petrohrad s Mytišči v KHL. Stačí jen pár minut do konce a všechno může být najednou jinak. Dokud není odpískáno, tak se může stát cokoliv,“ tvrdil Rosol.

Hrdela naštvalo vyloučení na konci zápasu

To hráči Chomutova si mohli leda sypat popel na hlavu, že takové příležitosti, jaké jim domácí v závěru naservírovali, nedokázali využít. „Domácí nám v závěru hodně pomohli, jenže bohužel jsme to nedokázali využít. Chybělo nám také štěstí, ale ten závěr jsme zkrátka nezvládli. V tak důležitých zápasech se takovéhle šance musí proměňovat,“ uznal po zápase autor jediné branky Chomutova David Hruška.

„Škoda, že jsme v těch přesilovkách nedokázali dát další góly. Asi to chce víc střílet, rozebereme si to na videu. Teď se z toho musíme oklepat a připravit se na další zápas,“ přidal se Zbyněk Hrdel, jenž se nechal těsně před koncem zápasu vyloučit a znemožnil tak svému týmu závěrečný tlak. „Tak k tomu bych se ani nechtěl vyjadřovat, ostatně k rozhodčím se ani vyjadřovat nemůžeme. Jestli tady byl jako delegát pan Fraňo, tak to snad musel vidět... Tam byl jasný faul na mě zezadu, to bylo na pět minut a do konce. Já jen bránil spoluhráče a gólmana, kterého nám neustále osekávali. Nic víc.“

Reklama

Související témata: