Hlavní obsah

VIDEO: Prvoligoví hokejisté Ústí nad Labem jsou ve válce

ÚSTÍ NAD LABEM

V době, kdy spojenecká vojska bombardují na africkém kontinentu území Libye, se jeden malý válečný konflikt odehrává i v českých luzích a hájích. Jeho aktéři však mají v rukách místo pušek hokejky a nejde jim o dobytí cizího území, ale o šanci dostat se mezi elitu v nejvyšší soutěži. Hokejisté Ústí nad Labem už před začátkem play-off vyhlásili: jdeme do války!

Foto: Miroslav Rosendorf/www.hcusti.cz

Obránce hokejistů Ústí Jan Klobouček ve vojenském

Článek

A nebylo to jen takové plácnutí do vody. Ústečtí Lvi to vzali skutečně vážně. Od play-off se výrazně změnil design oficiálních webových stránek klubu, jehož hlavním mottem je anglický nápis "Lions at war" a pravidelně začaly vycházet jakési deníky z bojiště, kdy vojenským žargonem komentuje poslední bitvy vždy někdo z hráčů - vlastně pardon - vojáků.

Všichni ústečtí hokejisté se totiž nechali nafotit v profesionálních armádních uniformách a se zbraněmi v ruce, každý také dostal pořádně "ostrou" přezdívku. Takže nyní je například obránce Vobořil zkrátka "Destructor", útočník Šagát "Schaggey", a další forvard Mikulík je nově "McCullick". Kapitán týmu Jan Klobouček je pochopitelně "Hat".

Na stránkách klubu je navíc vtipné video, kterým Ústí glosuje image svého soupeře ve finále 1. ligy z Chomutova, který si už druhým rokem hraje na "piráty". Během zápasů v ústecké Zlatopramen aréně jsou pak na kostku nad ledem promítány legrační animace s vojenskou tématikou. Například při vyloučení hostujícího hráče se zobrazí tank, který hříšníka odpálí svou hlavní skrz mantinel.

Do "hry na vojáky" se mohou naplno zapojit i fanoušci. Jejich fotografie jsou včleňovány do koláží s vojenskou tématikou a mohou vyhrát spoustu cen. Navíc každý z "rekrutů" registrovaný na diskusním fóru webových stránek Lvů je podle počtu příspěvků postupně povyšován a můžete to dotáhnout až na generála.

Reklama