Hlavní obsah

Kouče Chomutova rozčílily zbytečné fauly, s Dudou bude mít pohovor

ÚSTÍ NAD LABEM

Jedenáct vyloučených, Hrdel v závěru na čtyři minuty a obránce Grof s dodatečnou desítkou, a především - dva inkasované góly v oslabení. Nebylo divu, že trenér hokejistů Chomutova Milan Kašpárek byl po druhém finále 1. ligy, které jeho tým v Ústí nad Labem znovu prohrál, pořádně rozmrzelý. "Nesmyslné fauly nás připravily o šanci vyhrát," tvrdil Kašpárek na chodbě ústeckého zimáku.

Foto: Josef Pešout, Právo

Radek Duda

Článek

"Tohle utkání se mi hodnotí těžko, protože jsme si ho jednoznačně prohráli sami. Dali jsme tomu ráz nesmyslnými fauly už v první třetině a i když jsme v dalším průběhu soupeře několikrát přehrávali, chybělo zase štěstí v koncovce," vykládal po porážce 4:5 chomutovský kouč. Po první třetině dokonce nechal sedět na střídačce Radka Dudu, jehož fauly Ústí v první třetině potrestalo dvěma vstřelenými góly.

"Je to hráč jako každý jiný. Kdokoliv by mi tohle udělal, tak jde ze hry!" hřímal Kašpárek. "Nesl to jako profík, bez jakékoliv reakce. Myslím, že si byl vědom toho, že se mu první třetina nepovedla," dodal trenér, kterého nadzvihl i prohřešek Zbyňka Hrdela, který v závěru utkání vyfasoval čtyřminutový trest a v podstatě tak znemožnil spoluhráčům možnost vyrovnat.

Vyloučení z přemíry snahy

"V závěru přišel zase zbytečný faul na čtyři minuty - to jsem ještě věřil, že se vrátíme do zápasu a znovu vyrovnáme, ale ve čtyřech to bohužel nejde," zlobil se Kašpárek. Hrdel se přitom nechal vyloučit i v závěru prvního finále, kdy se Chomutov také snažil dohnat jednobrankovou ztrátu. "U Zbyňka tohle bohužel pramení z přemíry snahy, budeme to muset nějak řešit," dodal Kašpárek, který se chystá na pohovory s oběma hříšníky.

Zároveň se zastal brankáře Alexandera Hyláka, který v úterý inkasoval pět branek. "K sestavě našeho týmu na další zápasy se zatím vůbec nechci vyjadřovat. Ale problém druhého utkání rozhodně nebyl v Sašovi v bráně. Obrovsky nás podržel v prvním zápase a i ve druhém spoustu věcí chytil. Problém byl úplně jinde než v naší bráně," odkázal Kašpárek znovu na vyloučení svých svěřenců.

"Ta vyloučení nás samozřejmě sráží dolů, musíme na tom zapracovat a vyvarovat se toho," tvrdil před novináři útočník Milan Kraft. "Je jasné, že ten hráč to nechce udělat schválně, nejde do toho s tím, že by chtěl dostat dvě minuty. Ale bohužel se nám to stává často a musíme se s tím nějak popasovat. Máme teď dva dny volna, tak si trochu odpočineme a probereme to mezi sebou," dodal.

Reklama

Související témata: