Hlavní obsah

Chomutov zase padl. Ústí dělí jediná výhra od baráže o extraligu

CHOMUTOV

Hokejisty prvoligového Ústí nad Labem dělí už jen jedna výhra od účasti v baráži o extraligu. Po dvou domácích triumfech totiž i dnešní třetí finálový zápas play off druhé nejvyšší soutěže vyzněl lépe pro Lvy. V Chomutově sice prohrávali už 0:2, ale brankami Pajiče, Černého a Kováře otočili výsledek na 3:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Na rozdíl od ústeckého kouče Rosola, který udělal v sestavě jedinou změnu, zamíchal chomutovský trenér Kašpárek před třetím zápasem sestavou o dost více. Nejenže vytvořil nové útočné řady, ale do branky poslal místo Hyláka Miroslava Hanuljaka.

A ten musel už po necelých dvou minutách hry vytáhnout hned dva zákroky z kategorie výborných, když nejprve chytil svižnou střelu Kováře a následně betonem vykopl pokus samostatně unikajícího Šagáta.

První se prosadil Chomutov

Jako první se ale gólově prosadil Chomutov. Dvojnásobnou přesilovku využil v 5. minutě Skořepa, který stál na konci efektní akce na jeden dotek a puk zametl do prázdné branky. První branka Chomutovské nakopla. Druhou měl o minutu později na holi Jíra, jen těsně vedle pálili ve 14. minutě Procházka a Bombic.

O hubené vedení mohl Chomutov přijít ve 26. minutě po chybné rozehrávce Muchy. Skleničkův únik a následná střela ale skončila několik centimetrů mimo prostor branky. Na druhé straně pak efektně vychytal Francouz střelu Procházky. Neuběhla ale ani minuta a chomutovský útočník se napodruhé proti Francouzovi prosadil. Při signalizované výhodě předvedl učebnicový blafák a ve 30. minutě zvýšil na 2:0.

Ústí snížilo hned vzápětí. Paradoxně ve vlastním oslabení. Po chybné rozehrávce Muchy zakončil ve 32. minutě přečíslení dvou na jednoho Rok Pajič. Vyrovnání přišlo v 48. minutě, když Kamil Černý gólově zužitkoval tlak, který si Ústí vytvořilo v přesilovce a pokračovalo v něm i po jejím skončení.

Stoprocentní obrat pak dokonal po brejku v 52. minutě Kovář, kterého chomutovská obrana vůbec nezaregistrovala a nechala ho úplně osamoceného na modré čáře. Po třetí brance Slovanu zůstali jako opaření nejen chomutovští fanoušci, ale i hráči, kteří byli v následujících minutách na ledě spíše v roli statistů.

Po oddechovém čase odvolal chomutovský tým v čase 58:10 gólmana, ale ani výhoda jednoho hráče v poli nepomohla k vyrovnání. Celek z Chomutova je tak jediný zápas od vyřazení a Slovan může už v sobotu slavit prvoligový titul a právo vyzvat v boji o účast v extralize Mladou Boleslav.

Chomutov - Ústí nad Labem 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Skořepa (Grof, Kraft), 30. Procházka (Jíra, Bombic) - 32. Pajič (Šagát), 48. K. Černý (Alinč, Kovář), 52. Kovář (Poživil, Hampl). Rozhodčí: Lacina, Přikryl - Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6192 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Bombic, Mucha, Slovák, Pavlas, Havíř, Grof - Procházka, Kraft, Jíra - Duda, Sikora, Davídek - Skořepa, Stránský, Hruška - Selingr, Hrdel, Radulay. Trenéři: Kašpárek a Liška.
Ústí nad Labem: Francouz - Jeřábek, Pojkar, Poživil, P. Hořava, Klobouček, K. Černý, Gureň, Sklenička - Mikulík, Roubík, Ludvík - Jan Kovář, Alinč, Hampl - Vobořil, Pajič, Šagát - Kloz, R. Hanzl, Handlovský. Trenéři: Rosol a Skrbek.

Reklama