Hlavní obsah

Ústecký kapitán Klobouček si cení síly kolektivu

Vstřelil vítězný gól Slovanu Ústí ve čtvrtém finálovém duelu první hokejové ligy na chomutovském ledě. A tím se stal kapitán Ústeckých Lvů Jan Klobouček hrdinou celé série. „Tak hladký postup jsme určitě nečekali,“ přiznal zkušený harcovník v rozhovoru pro Sport cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kapitán hokejistů Ústí nad Labem Jan Klobouček.

Článek

Dosáhli jste vítězství 4:0 v sérii. To je výsledek, který vás musí naplňovat spokojeností. Jak jste viděl finále?

Zápasy byly hodně těžké a převážně vyrovnané. Nikdo nečekal tak hladký výsledek. Ten konečný stav asi ani neodpovídá dění na ledě, ale prostě jsme to takhle uhráli a jsme za to rádi. Třikrát jsme zvítězili jen o gól, mohlo se to překlopit na obě strany.

V čem byla největší síla mužstva?

Určitě v kolektivu. Moc jsme chtěli do baráže a táhli jsme za jeden provaz. Působili jsme jako parta. Z mužstva mám výborný pocit, vždyť jsme první.

Čtvrtý zápas jste zvládli excelentně. Překvapilo vás to?

Už v kabině bylo cítit velké odhodlání. Řekli jsme si, že nemíníme připustit další protahování série a že důsledně půjdeme za vítězstvím. Obětavě jsme ubránili oslabení tři proti pěti, podržel nás brankář Francouz.

Sezóna pro vás ale zdaleka nekončí. Čeká baráž s Mladou Boleslaví.

To je přesně ono. Už kolikrát jsem zažil dobrý průběh sezóny, ale pak se prohraje poslední zápas, a je z toho smutek. Určitě se ale o postup do extraligy porveme. Cítíme respekt k soupeři. Boleslav nemá špatný celek. Dosahovali dobrých výsledků, než jim ředitel extraligy Stanislav Šulc sebral dvaadvacet bodů. Najednou byli v tabulce poslední.

Reklama

Související témata: