Hlavní obsah

Duda má problém, policie jej za napadení chodce navrhla obžalovat

KARLOVY VARY

Karlovarská policie navrhla obžalovat hokejistu Radka Dudu z výtržnictví. Na konci ledna svým vozem BMW X6 téměř srazil třiašedesátiletého muže. Ten se při přecházení přes přechod o jeho vůz otřel. Hokejista pak zastavil a chodce chtěl údajně zbít. Napadený muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a byl ošetřen v nemocnici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejista Radek Duda

Článek

"Spis v případu muže, který napadl na ulici chodce, byl dnes předán na státní zastupitelství s návrhem na obžalobu," sdělil dnes ČTK mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Podle dřívějšího vyjádření otce obviněného sportovce byl Duda k incidentu vyprovokován.

Dvaatřicetiletého hokejistu provází několik problémů s jeho chováním. V roce 2005 například čelil obvinění, že po zápase ve Vsetíně napadl místního fanouška, kterému prý zlomil zub. Při angažmá v Českých Budějovicích se na tréninku popral se spoluhráčem. V Liberci napadl protihráče v kabině, kam se za ním vydal po vyloučení a přestože jej zaznamenaly kamery, odmítl se k činu přiznat.

Radek Duda je v současnosti hráčem prvoligového Chomutova, kterému minulý týden skončila sezóna po vyřazení ve finále s Ústím nad Labem.

Reklama