Hlavní obsah

Hokejista Duda byl obžalován z výtržnictví

KARLOVY VARY

Karlovarské státní zastupitelství v pátek podalo žalobu na hokejistu Radka Dudu. Známého sportovce viní z výtržnictví, kterého se údajně dopustil, když na přechodu pro chodce napadl staršího muže. Dudovi hrozí až dva roky vězení. Kvůli stejnému incidentu byl Duda na dnešní den předvolán k přestupkové komisi karlovarského magistrátu. Informovala o tom televize Nova.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda

Článek

"Mohu potvrdit, že na obviněného byla podána obžaloba pro trestný čin výtržnictví," řekl televizi státní zástupce Jan Svatoš. Soud s hokejistou podle něj začne nejdříve za měsíc.

O případu dnes jednala také přestupková komise karlovarského magistrátu. Za to, že nedal chodci na přechodu přednost, hrozí Dudovi pětitisícová pokuta a ztráta tří bodů.

Dvaatřicetiletý hokejista, který je v současnosti hráčem prvoligového Chomutova, na konci ledna svým vozem BMW X6 téměř srazil třiašedesátiletého muže. Ten se při přecházení přes přechod o jeho vůz otřel. Hokejista pak zastavil a chodce chtěl údajně zbít. Napadený muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a byl ošetřen v nemocnici. Televizi dnes řekl, že od té doby stále trpí zdravotními problémy. Podle dřívějšího vyjádření otce obviněného sportovce byl ale Duda k incidentu vyprovokován.

Dudu provází více problémů s jeho chováním. V roce 2005 například čelil obvinění, že po zápase ve Vsetíně napadl místního fanouška, kterému prý zlomil zub. Při angažmá v Českých Budějovicích se na tréninku popral se spoluhráčem. V Liberci napadl protihráče v kabině, kam se za ním vydal po vyloučení.

Reklama