Hlavní obsah

Kouč Sýkora po odchodu z Petrohradu povede v první lize Chomutov

CHOMUTOV

Novým trenérem hokejistů prvoligového Chomutova se stal Václav Sýkora, jenž naposledy působil v Petrohradu v Kontinentální lize a před rokem dovedl Pardubice k extraligovému titulu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Sýkora (vpravo) povede hokejisty Chomutova.

Článek

Ambiciózní severočeský klub, který již několik let neúspěšně bojuje o postup do nejvyšší soutěže, o jeho příchodu informoval na svých internetových stránkách. Sýkora uzavřel v Chomutově dvouletou smlouvu.

"Pan Sýkora byl pro nás trenérským číslem jedna, a proto nás těší, že jsme se dohodli na dlouhodobé spolupráci," uvedl generální manažer Jaroslav Veverka mladší na klubovém webu.

Asistentem dvaapadesátiletého Sýkory bude stejně jako na střídačce Petrohradu a v Pardubicích Jan Votruba.

"Vybrali jsme špičkového trenéra, který v minulosti ukázal, že umí být úspěšný. Ukázali jsme mu fungování klubu, předestřeli jsme mu, jak chceme, aby se vše vyvíjelo. Pomohla i délka smlouvy a možnost pracovat ve střednědobém horizontu na postupu do extraligy," uvedl šéf klubu Jaroslav Veverka starší pro server hokej.cz na adresu trenéra, který k extraligovému titulu v minulosti dovedl i pražskou Spartu.

Sýkora bude mít v klubu velké slovo. Měl by se podílel i na složení hlavního týmu, který bude mít před sebou stejný cíl jako v této sezoně - postoupit do extraligy.

"Seznámil jsem se s filozofií, vizí a celou organizací klubu, nejen prvního mužstva. Líbí se mi snaha a touha dostat se do extraligy, ale i to, jakým způsobem struktura klubu funguje a kam směřuje," uvedl Sýkora pro iDnes.cz.

Původně přitom plánoval zůstat v KHL. "Řešil jsem v podstatě tři možnosti. Jednu z nich jsem preferoval, ale nevyšla podle mých představ. Další dvě jsem pak zvažoval a nakonec jsem usoudil, že dám přednost Chomutovu," dodal zkušený kouč, jenž vedle Pardubic a Sparty trénoval i Kladno, Litvínov nebo Znojmo. Působil také ve Finsku.

V uplynulé sezoně trénoval Chomutov Milan Kašpárek, jenž tým převzal v průběhu ročníku místo Jaroslava Lišky, který se posunul na post asistenta. Kašpárek působí v KLH jako ředitel sportovního úseku a do této funkce se po sezoně vrátil. Chomutov letos postoupil do finále play-off první ligy, v němž podlehl Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články