Hlavní obsah

Chci s Chomutovem do extraligy, tvrdí střelec David Hruška

V průběhu nedávno skončené sezóny střelecky zářil hokejový útočník David Hruška v dresu Karlových Varů v extralize, ale závěr ročníku mu v barvách prvoligového Chomutova už tolik nevyšel. Marně se snažil s ambiciózním týmem o postup do nejvyšší soutěže. „Smlouvu mám v Chomutově a věřím, že jednou s ním do extraligy přece jen postoupím,“ řekl kanonýr v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský David Hruška (vlevo) se snaží zastavit Borise Žabku z Mladé Boleslavi.

Článek

Jak s odstupem času hodnotíte svoje několikaměsíční působení ve Varech?

Byl jsem rád, že jsem dostal šanci. Dával jsem docela dost gólů a zdálo se, že bych se mohl probojovat i do Klubu ligových střelců. Když si mě Chomutov stáhl zpět do první ligy, chyběly mi jen tři branky do té mety 250 extraligových gólů. Škoda, že moje hostování ve Varech netrvalo aspoň o týden déle. Třeba bych i za tak krátkou dobu stačil vstřelit ty tři góly, ale nemá cenu nad tím lkát. Kariéru ještě nekončím a věřím, že se do toho střeleckého klubu dostanu někdy v budoucnu.

Už jste se vzpamatoval z nepovedeného závěru sezóny v Chomutově?

Všude se psalo, že musíme první ligu vyhrát a postoupit. Myslím, že tahle pozice, do níž nás pasovalo hokejové prostředí, nebyla na místě. Nestačili jsme ve finále na Ústí a dostali jsme obrazně řečeno facku.

Necítíte, že první liga je pro hráče vašeho kalibru přece jen málo?

Určitě bych se chtěl znovu objevit v extralize. Myslím, že mi extraligový hokej vyhovuje, ale jsem v Chomutově a nebudu naštvaný, pokud mě klub do nejvyšší soutěže neuvolní třeba znovu na hostování. Jsem připravený respektovat to, co rozhodne chomutovské vedení. Tedy i variantu, abych za něj odehrál celou příští sezónu. Cílem bude samozřejmě postup.

Máte za sebou první týden letní přípravy pod vedením nového chomutovského trenéra Václava Sýkory. Co říkáte na jeho příchod?

Je to uznávaný odborník s obrovskými zkušenostmi. Získal titul se Spartou a Pardubicemi, to hovoří za vše. Přiznám se, že jsem o jeho příchodu do klubu zpočátku ani nevěděl. Byl jsem na dovolené, když se dohodl s Chomutovem, a dozvěděl jsem se to až dodatečně prostřednictvím esemesky.

Chomutov otevřel novou arénu. Jak se na ni těšíte?

Hala je nádherná. I fanoušci by si zasloužili, abychom doma jen vyhrávali.

Reklama

Související témata: