Hlavní obsah

Do přípravy jdeme bez Janků a Mikulíka, sděluje ústecký manažer Šindel

Bez několika zkušených hráčů, ale znovu pod vedením trenéra Petra Rosola zahájili přípravu na novou sezónu hokejisté Ústí nad Labem. V závěru minulého ročníku bojovali neúspěšně v baráži o extraligu proti Mladé Boleslavi. „Zklamání je už za námi, musíme se dát do další práce,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz Jaromír Šindel, sportovní manažer Ústeckých Lvů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaromír Šindel

Článek

Jaké hráče už fanoušci neuvidí v ústeckém dresu?

Aktivní kariéru ukončil útočník Pavel Janků, který před několika týdny oslavil dvaačtyřicáté narozeniny. Klobouk dolů před tím, co za dlouhá léta v hokeji dokázal a patří mu naše poděkování. Další útočník Milan Mikulík odchází do Mladé Boleslavi, za níž už nastupoval formou střídavých startů. Marek Hovorka a Petr Kanko odcházejí, protože se neprosadili. Smlouvu nemá ani Richard Diviš, který byl na hostování z Kladna, a uvidíme, jak se situace kolem něj vyvine. Nepočítáme s obráncem Romanem Němečkem, jenž byl v Ústí čtyři sezóny. Potřebuje změnu a jeho setrvání není na místě.

Co říkáte hlavně na odchod Mikulíka?

Po třech sezónách nás požádal o uvolnění s tím, že by chtěl hrát extraligu. Jeho krok se dal očekávat. Došli jsme k závěru, že když nehodlá působit v Ústí, tak mu v přestupu bránit nebudeme. Jenom čekáme, jaké hráče nám Mladá Boleslav za něj poskytne.

Ústecký útočník Rok Pajič startoval na mistrovství světa v Bratislavě za reprezentaci Slovinska. Jak to s ním vypadá po návratu ze šampionátu?

Možná bude o něj zájem z jiných stran, ale je naším hráčem se smlouvou do roku 2014. Měl by se ale co nejdříve vrátit ze Slovinska do Česka, kde trvale žije. Objeví se v Ústí a záleží na jeho dohodě s trenéry, kdy se zapojí do přípravy.

A posily?

Zatím s masivním posilováním nepočítáme. Trenéři budou pracovat se stávajícím týmem. Počkáme si na to, jestli dojde pro příští ročník k rozšíření baráže o extraligu. Podle toho bychom pak zřejmě zareagovali, i co se týče doladění hráčského kádru.

Reklama