Hlavní obsah

S novou arénou začíná nová epocha, říká chomutovský kouč Sýkora

Josef PešoutPrávo

Byla to v Chomutově velká sláva. Domácí hokejový klub pokřtil při úvodním zápase přípravy s Karlovými Vary nejen nové logo a dresy, ale i zbrusu nový název klubu, který zní Piráti. A to vše se odehrávalo v nové aréně za přítomnosti pěti tisíc diváků, kteří měli vstup zdarma. Dost důvodů k rozhovoru s rovněž novým chomutovským trenérem Václavem Sýkorou. „Začíná nová epocha,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Václav Sýkora

Článek

První dojmy z premiérového vystoupení vašeho mužstva v sezóně?

Myslím, že zápas měl velmi dobrou úroveň. Byly tam i chyby, ale to je na počátku přípravy normální. Hrálo se s velkým nasazením, i když hráči mají v nohách hodně naloženo z letního drilu. Podařilo se nám utkání otočit, což je při vítězství 3:2 cenné a důležité. A v neposlední řadě kvituji vysokou návštěvu. Prakticky uprostřed léta byla hala zcela zaplněná. To je přece výborná známka zájmu o hokej.

Pro Chomutov je nový stánek předělem v hokejové historii...

Co pamatuji, a je toho dost, tak tady fungoval neuvěřitelně dlouho starý zimák. A nyní začíná jakási nová epocha. A na jejím začátku bychom chtěli s mým kolegou Honzou Votrubou odvést kvalitní práci. Nebylo nám řečeno striktně, že za každou cenu a jediným cílem této sezóny je postup do extraligy. Ten se na nás vyžaduje v horizontu dvou let. Takže máme prostor ke tvorbě mužstva, ale naší snahou je, aby se splnění cíle povedlo co nejdříve.

Jak hodnotíte hráčský kádr?

I když budeme hrát první ligu, chceme pracovat jako s extraligovým týmem. Přizpůsobíme tomu i tréninky a program zápasů. I v první lize se budou někdy hrát tři zápasy v týdnu, což je něco na způsob extraligového rytmu. A zkusíme kluky naladit na extraligovou vlnu.

V týmu máte i tři zámořské hráče. To je pro první ligu nestandardní situace...

Jak už jsem naznačil, chceme se přiblížit extraligovým klubům, které využívají zahraniční hokejisty. Já měl dobrou zkušenost z Pardubic se dvěma cizinci. A jednoho z nich, konkrétně Jillsona, máme v Chomutově. Na evropský hokej je už adaptovaný.

Reklama

Související témata: