Hlavní obsah

Pro postup na ledě i padnem, říká bojovně ústecký kouč Rosol

Josef PešoutSport.cz

Vítěz posledního ročníku první ligy a neúspěšný účastník baráže o extraligu. S takovou vizitkou jdou do nové sezóny hokejisté Ústí nad Labem, kteří se chtějí znovu poprat o průnik mezi elitu. „Čeká nás další pokus a musíme hodně dřít a na ledě třeba padnout, abychom se k tomu cíli přiblížili,“ říká kouč Petr Rosol pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kouč Ústí Petr Rosol.

Článek

Po loňské sezóně se kádru mužstva nevyhnuly změny. Aktivní kariéru ukončil ve 42 letech útočník Janků. Šanci zahrát si extraligu mají před sebou Hanzl s Pojkarem, kteří šli na hostování do Litvínova, a Mikulík přímo přestoupil do Mladé Boleslavi. Bek Němeček začal přípravu v Třinci, ale místo v týmu zatím nezískal.

„Ofenzivní hráči Hanzl a Mikulík asi chybět budou, ale máme dostatek času, abychom si zvykli na hru bez nich,“ zamyslel se trenér.

Ústí se střetne před startem první ligy jen čtyřikrát s extraligovými soupeři. „Takhle jsme si zápasy vybrali, navíc dojde i na souboj s německým Wolfsburgem. Neřekl bych, že máme slabý herní program,“ tvrdí kouč.

Jedním z nových hokejistů v ústecké sestavě je útočník Daniel Boháč, který přišel z Mladé Boleslavi. „Mám za sebou tvrdou letní přípravu, která se v náročnosti nelišila od extraligy. V tomto směru si myslím, že bychom na tom neměli být špatně. Ale po jednom přípravném utkání s Benátkami je brzy na nějaká hokejová hodnocení. Potřebujeme zápasy na sehrání, v útoku nastupuji s Pajičem a Kapičkou,“ líčil Boháč.

Pajič středem zájmu

Právě Rok Pajič je v Ústí středem zájmu, protože v květnu startoval za reprezentaci Slovinska na mistrovství světa v Bratislavě. „Vážím si toho, že jsem byl na stejném šampionátu jako Jaromír Jágr. To není hráč jako každý jiný, ale neuvěřitelná osobnost a borec,“ pokýval hlavou.

A dostal Pajič nějaké nabídky z jiných klubů? „Nechci o tom hovořit. Mám smlouvu v Ústí, kde začínám svoji třetí sezónu,“ pravil. A v úvodním duelu přípravy se blýskl dvěma góly do sítě Benátek.

„Z toho se nedá nic usuzovat. V zápase se promítla i únava z přípravy. S Boháčem i Kapičkou si na ledě rozumíme. Vím, že Boháč má zkušenosti z extraligy a s Kapičkou jsem už hrál v juniorech Liberce. Jako střelec se prosazoval potom v Jablonci,“ dodal Pajič.  

Reklama