Hlavní obsah

Ústeckého kouče Rosola trápí marodka obránců

Především velké problémy se složením obranné řady musí v těchto dnech řešit trenér ústeckých hokejistů Petr Rosol. „Na marodce jsou čtyři stabilní beci,“ posteskl si v rozhovoru pro Sport.cz. kouč týmu, který by měl v nové sezóně znovu útočit na prvenství v prvoligové soutěži.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rosol

Článek

Jak hodnotíte přípravné derby s Litvínovem?

Asi rozhodla druhá třetina, kterou jsme prohráli 0:3. A to se podepsalo na konečném výsledku 2:4. Byl to z naší strany asi jeden z nejslabších „přáteláků“ v přípravě. Bohužel jsme nastoupili bez čtyř zraněných obránců, což se na výkonu projevilo. Chyběla nám sehranost. Poprvé po zranění hrál obránce Zeman a vůbec premiérově v přípravě se na led dostal i další bek Dominik Boháč.

Můžete být konkrétní - kdo tedy chybí?

Klobouček, Gureň ,Poživil a Kamil Černý, který na tom nejhůř. Má utržené rameno, což znamená pauzu dvě až tři měsíce.

Jak se jeví noví hráči?

Posilou bude útočník Třetina, který v konci minulé sezóny sbíral starty v extralize za Slavii. Není sice tolik viditelný při hře jako Alinč, nebo Pajič, ale svým důrazem a pracovitostí před brankou bude určitě platný. Máme ještě před sebou šest zápasů, na uzavírání soupisky je pořád čas. Uvidíme, kolik dalších hráčů se k nám připojí. Už ve středu přišli na zkoušku lotyšský obránce Apelis a český útočník Robin Kovář ze slovenského Zvolena.

Byť působíte v Ústí, jistě sledujete i svůj bývalý klub z Litvínova. Co byste řekl na jeho hru?

V přípravě jsem je často neviděl, ale Litvínov má pořád šikovné hráče, což prokázali i proti nám. A teď je posílil náš útočník Hanzl, který prožil v Ústí vynikající sezónu a extraligu mu moc přeji.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články