Hlavní obsah

Zkušené posily Jiří Kučný a Robin Kovář si Ústí jen pochvalují

ÚSTÍ NAD LABEM

O dva zkušené hráče posílil nedlouho před startem první ligy svůj kádr loňský vítěz této soutěže z Ústí nad Labem. Už několik přípravných zápasů odehráli za ambiciózní severočeský tým obránce Jiří Kučný z pražské Sparty a útočník Robin Kovář, naposledy hrající ve slovenském extraligovém Zvolenu. Dosavadní krátké působení v Ústí si jen pochvalují a věří, že svými výkony přispějí k vzestupu klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jiří Kučný je překvapivou posilou. „Zrodilo se to narychlo. Spojili se trenér a manažer Sparty pan Jandač s panem Šindelem z ústeckého Slovanu, volali mi, že upekli moje hostování na severu. Jsem tady na výpomoc. Nevím, na jak dlouho. Zároveň mám střídavé starty do Sparty, s níž jsem podepsal smlouvu po letním přestupu ze Zlína,“ svěřil se důrazný bek.

V srpnu si zahrál za Spartu i čtyři zápasy v European Trophy proti skandinávským soupeřům, takže do Ústí přišel bohatší i o mezinárodní zkušenosti. „Spartu beru jako špičkový tým a vážím si toho, že jsem jejím kmenovým hráčem. Uvidíme, jak se v ní v budoucnu prosadím. Ale momentálně se soustředím na ústecké mužstvo. Jsem tady pár dní, kromě zápasů s týmem i trénuji a všechno je v pohodě. Každý ví, že se chystá souboj mezi Ústím a Chomutovem v boji o postup do extraligy. Sám jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet,“ usmál se Kučný.

V klubu je nadšený

Robin Kovář rovněž popsal, jak se dostal do Ústí. „Jelikož jsem skončil na Slovensku, chtěl jsem se vrátit zpátky do českého povědomí. Můj agent se zná s ústeckým panem Šindelem a domluvili jsme se na zkoušce na tři zápasy. Ty jsem odehrál a nakonec to dopadlo, že tady zůstanu. A abych pravdu řekl, jsem z prostředí v Ústí úplně nadšený - z města, zázemí. Když jsem přišel, konalo se uvítání v hotelu Clarion a tam zaznělo, že cílem je postup do extraligy. Město pro to prý udělá všechno. Jsem rád, že jsem se dostal do kádru a budu se snažit, abychom očekávání splnili,“ líčil Kovář.

Chce využít svoje poznatky ze Zvolena. „Slovenská extraliga má svou kvalitu, hlavně mistrovské Košice a Slovan Bratislava. Hrát proti nim, to byla dobrá škola,“ podotkl útočník, který okusil předtím českou extraligu za Vsetín a Zlín. „Ve Vsetíně jsem začínal jako mladíček ještě vedle legendárního Dopity. Bohužel ve Zlíně si mě zařadili do kategorie hráčů-flákačů, a vezlo se to se mnou dva roky,“ pokrčil rameny.

V českém hokeji působí i Jan Kovář v Plzni a Jakub Kovář v Českých Budějovicích. „S oběma bratry, kteří jsou o několik let mladší, než já, nejsme příbuzní. Je to jen shoda jmen. Vím, že Honza Kovář na jaře vypomáhal Ústí a doufám, že na něj navážu,“ dodal Robin Kovář.

Reklama