Hlavní obsah

Přivést tým do extraligy? To by bylo krásné, říká chomutovský kapitán Kraft

Josef PešoutPrávo

S novým kapitánem vyrukují do nadcházející sezóny hokejisté prvoligového Chomutova. Po zkušeném Zdeňku Skořepovi, který přešel do sousední Kadaně, ponese „céčko“ na chomutovském dresu neméně ostřílený útočník Milan Kraft. „Bylo by krásné, kdybych v této roli přivedl tým přes baráž až do extraligy. Ale nejprve musíme uspět v první lize,“ řekl Kraft pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Chomutova

Článek

„Před novou sezónou cítím větší zodpovědnost za to, jak budeme jako mužstvo fungovat. Nejsem však na to sám a nijak bych tuhle pozici nepřeceňoval. V týmu jsou další zkušení hráči - David Hruška, Milan Procházka, David Havíř a určitě se budeme navzájem doplňovat nejen na ledě, ale i v kabině. Aby to bylo ku prospěchu klubu,“ přemítal protřelý forvard.

Čtvrteční přípravný zápas Chomutova v Litvínově se hrál ve stínu obrovské letecké tragédie hokejistů Lokomotivu Jaroslavl, při níž zahynuli i čeští reprezentanti Karel Rachůnek, Jan Marek a Josef Vašíček.

„Mě tohle neštěstí hodně vzalo. Byl jsem z toho špatný. Všechny naše kluky, které postihla katastrofa, jsem znal. Jsme stejná generace třicátníků. S Pepou Vašíčkem jsem byl v roce 2000 v českém reprezentačním mužstvu, když jsme získali titul mistrů světa dvacetiletých. To se nedá zapomenout a těžko mohu pořád uvěřit, co se stalo,“ zabodl Milan Kraft svůj pohled hluboko do země.

„Myslel jsem na tu tragédii i před zápasem na litvínovském ledě, ale při samotném utkání jsem se snažil soustředit jen na hokej, i když to šlo ztuha. A co říci o naší přípravě? Snad byla kvalitní. Ale to se ukáže až v průběhu sezóny, která bude hodně dlouhá. Pod novým trenérem Václavem Sýkorou chceme hrát takový hokej, abychom se včas dokázali vrátit do obrany a současně byli aktivní směrem dopředu. Abychom prostě správně reagovali na vývoj utkání,“ uvažoval kapitán.

A pochvaloval si přechod týmu ze starého a nevábného chomutovského zimního stadiónu do nové arény. „Mantinely jsou určitě kvalitnější než ve staré hale,“ mínil Kraft. Novinkou je i působení tří zámořských hráčů v chomutovském dresu. „Kdyby to nebyli kvalitní hokejisté, tak by je vedení asi neangažovalo. Obránce Jillsona přitom trenér Sýkora s asistentem Votrubou vedli již v Pardubicích, kde dokonce společně získali titul v extralize. Tahle zkušenost se může hodit,“ dodal útočník.

Reklama

Související témata: