Hlavní obsah

Byl nejmladším hráčem v extralize, teď bek Sedlák pomáhá Ústí

V patnácti letech hrál extraligu, poté působil v zámořských juniorských soutěžích. Vrátil se do Vítkovic a momentálně je posilou prvoligového Ústí nad Labem. Takovou vizitkou se prezentuje hokejový obránce Adam Sedlák, který se gólem podílel na vítězství lídra tabulky nad Jihlavou 6:1. „Chci se pořádně rozehrát, pomoci Ústí a dostat se zase o krůček výš,“ říká mladý bek pro Sport.cz.

Foto: Doug Benz, Reuters

Čeští hokejisté Adam Sedlák a Martin Pláněk gratulují brankáři Marku Mazancovi - ilustrační foto.

Článek

Sedlák okusil extraligu v sezóně 2006/2007.„Bylo to ve Vítkovicích za trenéra Fryčera. S áčkem jsem začal trénovat tři dny po mých patnáctých narozeninách. A záhy jsem naskočil i do zápasu. V té době to byl rekord, co se týče nejmladšího hráče v extralize. Nastupoval jsem jako mladíček po boku Šimíčka a dalších borců, v bráně byli Pinc s Pruskem. Měl jsem dravost a hrál jsem s tím, že nemám co ztratit,“ vrací se ke svým začátkům.

Vyzkoušel si štaci v zahraničí a momentálně se soustředí na to, aby se prosadil na českém ledě. „Poznal jsem, že čtyři roky kanadského hokeje mně změnily styl. Je obtížné se znovu adaptovat na zdejší kluziště. Ale rozhodl jsem se, že doma zůstanu třeba rok. A pak se uvidí, co dál. V létě jsem začal trénovat s Vítkovicemi. Bylo tam ale hodně kvalitních beků a naskočil jsem jen do dvou nebo tří zápasů. Vystřídalo se vedle mě hodně obránců, většinou podle vývoje utkání. A nyní bydlím i trénuji v Ústí. Jsou tady výborné podmínky,“ líčí Sedlák.

Na sever Čech ho přivedl ústecký sportovní manažer Jaromír Šindel. „Znám ho už z dřívějších let z reprezentační dvacítky, kterou trénoval. A když jsem byl teď volný, tak mě angažoval. I v první lize se hraje velice dobrý hokej. Mohu si zvednout sebevědomí,“ vykládá bek.

Jak se mu hrálo proti Jihlavě? „Někdo naznal zápas naší exhibicí, ale tak snadné to nebylo, i když jsme brzy vedli 2:0. Já jsem dával zrovna ten druhý gól. V souboji prvního se třetím padlo dost branek, hlavně z naší strany. Nedělali jsme chyby v obraně, což byl základ. Určitě jsem spokojený,“ dodává Sedlák. A věří, že lídr tabulky zopakuje kvalitní výkon i v pondělí v Kadani.

Reklama