Hlavní obsah

Věřím, že první příčku už neztratíme, říká kouč Rosol o tažení ústeckého celku

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejisté Ústí nad Labem ztratili v probíhajícím prvoligovém ročníku na domácím ledě první bod, nic to ale nezměnilo na jejich celkem přesvědčivém postavení v čele tabulky. „Bude těžké udržet si kvalitní formu až do dubna, ale věřím, že nahoře už zůstaneme,“ glosuje trenér Petr Rosol úspěšné tažení severočeského favorita.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ústecký trenér Petr Rosol

Článek

Lídr soutěže musí momentálně překonávat absenci některých zraněných opor. Chybí hlavně útočníci David Ludvík a Robin Kovář. „Ludvík byl až do svého zranění nejproduktivnějším hráčem mužstva. Bohužel to vypadá u obou na delší dobu léčení.

Opravdu nevím, jak dlouho budou mimo hru,“ uvedl kouč, který nedávno pustil na hostování další forvardy Marka Čurillu do Zvolena a Jana Kloze do Litoměřic. A Sparta si už stáhla obránce Jiřího Kučného, stejně tak se kanonýr Jakub Lev vrátil do Plzně poté, co v Ústí prožil skvělý vstup do sezóny. Střídavé starty má obránce Petr Hořava v Třinci.

Už párkrát za Ústí nastoupili mladí obránci Filip Pavlík z Třince a Adam Sedlák z Vítkovic. „Docela se v našem dresu rozehráli a zapadli do týmu. Ale Sedlák se znovu vrací do Vítkovic, které ho povolaly kvůli svojí marodce v zadních řadách,“ sdělil Rosol.

Od soboty čeká na jeho svěřence série čtyř zápasů na ledě soupeřů. „Chceme se na tuto šňůru dobře připravit. Musíme vycházet z dobré obrany. U nás se předpokládá, že budeme vyhrávat i venku, což je naším cílem. Ale uvědomujeme si, že asi těžko to bude 7:2 nebo 6:1, jak byli fanoušci zvyklí při našich domácích startech. Potěší mě i vítězství 2:1 nebo 3:2,“ usmál se trenér.

Na otázku, jestli je spokojen s tím, jak se soutěž pro Ústí vyvíjí, odpověděl rovněž s úsměvem: „Nejsem spokojený nikdy. Ale kvituji, že naše předváděná hra má solidní parametry. Je teprve říjen a byl bych rád, kdyby naše forma kulminovala v březnu a potom i v dubnu, kdy se bude hrát baráž o extraligu. Moc dopředu se raději nedívám, nemá cenu předbíhat.“

Pikantní pro Ústí byl středeční zápas s Litoměřicemi, v jejichž dresu hostuje spousta ústeckých hráčů. Nešlo tak trochu o duel „áčka“ s „béčkem“? Tohle srovnání Rosol odmítá: „Třeba už zmíněného Kloze, který nám dal v roli soupeře gól, bych nebral za „béčkového“ hráče. V Litoměřicích ožil a bojuje o návrat do Ústí, což je správné.“

Reklama