Hlavní obsah

Policie se chystá na hokejový zápas v Novém Jičíně

NOVÝ JIČÍN

Novojičínští policisté se připravují na rizikový hokejový zápas druhé hokejové ligy mezi Havířovem a Novým Jičínem. V říjnu duel těchto týmů skončil násilnostmi a policie tehdy zatkla pět lidí. Jeden z nich už byl obviněn. Další to čeká. ČTK to dnes řekl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Do policejního opatření se v sobotu 26. listopadu zapojí několik desítek policistů. "Vedení klubu HC Nový Jičín označilo toto utkání jako rizikové. Proto v době zápasu posílíme výkon služby," řekl mluvčí.

Policisté tak chtějí zabránit opakování řádění fanoušků z 22. října. Agresivní fandové hostujícího celku tehdy uvnitř stadionu vyprovokovali potyčky. Při druhé třetině se začali chovat agresivně a pořadatelé situaci nezvládali. "Výtržnosti diváků dosáhly takové úrovně, že před 18:00 pořadatelská služba nebyla schopna situaci vyvolanou havířovskými fanoušky zvládnout. Proto přivolala na pomoc policii," řekl Gřes.

Policisté přímo na místě zadrželi tři agresivní fanoušky, které umístili v policejních celách. "Agresivní fanoušci napadali pořadatele i příznivce druhého klubu. Vytrhávali lavičky a ničili zařízení tribun," popsal Gřes situaci. Rozhodčí na více než hodinu zápas přerušili. Na základě rozhodnutí klubu pak policisté stadion vyklidili a utkání se dohrálo před prázdnými tribunami. Lídr tabulky Havířov nakonec potvrdil roli favorita vítězstvím 5:2.

"Jeden ze zadržených byl již obviněn z výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Předpokládáme, že dalším fanouškům bude v nejbližších dnech obvinění sděleno také," zakončil.

Reklama

Související témata: