Hlavní obsah

Dvořák s Chalupou chtějí s Havlíčkovým Brodem uspět v play-off

HAVLÍČKŮV BROD

Probojovat se v play-off co nejdále a pokusit se navázat na loňskou účast v semifinále, takové jsou cíle trenérské dvojice Karel Dvořák-Milan Chalupa na lavičce hokejistů Havlíčkova Brodu. Oba převzali tento prvoligový tým v rozehrané sezóně po nedávno odvolaném Petru Novákovi, jenž se před pár dny překvapivě přesunul na střídačku extraligové Mladé Boleslavi.

Článek

Trenér Karel Dvořák v letech 2001-2006 působil v extraligovém Liberci. Nejprve jako asistent Josefa Jandače a poté Josefa Palečka. „V roce 2005 jsme získali bronz, což byl historický úspěch libereckého hokeje. Při výluce v NHL měla extraliga hvězdné obsazení, za nás tehdy hráli Modrý, Fischer, R. Vrbata, Nedorost, Kotalík,“ vybavuje si Dvořák opory Bílých Tygrů. I s odstupem pěti let tvrdí, že na Liberec pořád vzpomíná jen v dobrém. Poté pracoval v Dukle Jihlava, v Maďarsku a loni v Kutné Hoře.

Ke svému příchodu do Brodu kouč říká: „Mužstvo asi potřebovalo nějakou změnu. Proto se to uskutečnilo. Nyní máme za sebou sérii těžkých zápasů. V pondělí jsme přijeli do Ústí s hodně omlazeným týmem. Na rovinu říkám, že jsme klíčové hráče nechali doma odpočívat, aby byli připravení na středeční domácí šlágr s Chomutovem. Chtěli bychom ho porazit.“

V Ústí za Brod nastoupil teprve17letý brankář Dolejš, přičemž zkušený Neruda zůstal jen náhradníkem. „To byl záměr, jelikož Neruda bude v úterý v kádru Komety Brno pro její zápas se Zlínem v extralize. S Kometou dobře spolupracujeme, protože majitelé brodského klubu jsou Brňáci. Nám zase vypomáhají mladíci z Brna,“ přiblížil Dvořák.

„Už pomalu myslíme na play-off. A v něm se chceme vyhnout prvním dvěma týmům, které budou favority,“ usmál se trenér.

Nesmírně bohaté hráčské zkušenosti má Milan Chalupa, dvojnásobný mistr světa z let 1976 a 1977. Sbíral československé tituly s Duklou Jihlava a zahrál si i zámořskou NHL. Jako trenér pracoval například ve Znojmě, Pardubicích, Třebíči, Jihlavě.

„Držím se ale většinou na Vysočině, kde jsem doma. Jinam bych asi nešel. Mám vnoučata a chci je také vidět. Co se týče první ligy, beru ji jako soutěž, která by měla vychovávat mladé hráče. Jak říkal kolega Dvořák, chceme hrát co nejvýše a dokazovat, že i Havlíčkův Brod může produkovat dobrý hokej,“ poznamenal Chalupa.

Reklama

Související témata: