Hlavní obsah

Mladí hráči se zlepšují jen pomalu, říká mostecký kouč Jeřábek

Na posledním místě prvoligové tabulky setrvávají hokejisté Mostu. Nyní mají za sebou během tří dnů dva zápasy s největšími favority soutěže, kteří jim dohromady nastříleli dvacet gólů. Po debaklu 3:14 doma s Chomutovem Mostečtí podlehli v Ústí nad Labem 3:6. Plnou hlavu starostí netají trenér Vladimír Jeřábek. Ještě v úvodu extraligy vedl Mladou Boleslav, v polovině listopadu pak kývl na mosteckou nabídku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Vladimír Jeřábek

Článek

Jak hodnotíte duel na ústeckém ledě?

Určitě to bylo lepší než předtím doma. Ale víme, že Ústí je v poslední době zesláblé kvůli problémům se sestavou, takže nebylo tak rozjeté jako Chomutov. Do zápasu jsme vstoupili nekoncentrovaně, špatně a brzy jsme v Ústí prohrávali 0:2. Pak jsme hru trošku srovnali a snížili na 3:4. Následovala obrovská chyba našeho obránce a bylo rozhodnuto.

Za Most nastupují i hráči z kádru extraligových Karlových Varů. Co byste řekl na jejich adresu?

Bohužel každý z nich zavinil nějaký gól. Jsou to mladí hráči, kteří si ale zatím mohou o stálém místě v extralize nechat jen zdát. Ve Varech patří do páté nebo šesté lajny a v extralize jen zaskakují. Dělají postupné krůčky, ale jde to strašně pomalu. A když se prohrává, psychika je o to horší. Kdyby byli v lepším prvoligovém mužstvu, půjdou nahoru. Ale na to, aby sami utáhli zápas, ještě nemají kvality.

Takže jste z nich zklamaný?

To bych zase tak jednoznačně netvrdil. V naší situaci jsme rádi, že jsou v Mostě.

Reklama

Související témata: