Hlavní obsah

Rád jsem si zachytal za Ústí, řekl pardubický gólman Koutský

ÚSTÍ NAD LABEM

Už pátého gólmana nasadil ústecký hokejový celek v probíhajícím ročníku první ligy. Postupně se v jeho brance vystřídali Orct, Francouz, Petrásek, Falter a nově i Vladislav Koutský, zapůjčený z extraligových Pardubic. A nevedl si špatně, když přispěl k vítězství lídra tabulky nad Duklou Jihlava 7:3.

Foto: hcusti.cz

Vladislav Koutský v akci. Pardubický gólman pomohl Ústí k vysoké výhře nad Jihlavou.

Článek

„Po extraligovém utkání Pardubic na Slavii mi klubový trenér Pavel Hynek řekl, že má o mě zájem Ústí na střídavý start, protože hledá brankáře kvůli přetrvávající marodce. Pro mě je jedině dobře, když nastoupím. Tak jsem přijel na sever Čech a jsem rád, že jsem pomohl k vítězství 7:3,“ líčil Koutský, který nešel do neznámého prostředí.

„Z Ústí jsem znal třeba útočníka Šagáta, který nedávno vypomáhal také v Pardubicích. A ústecké prostředí i zázemí včetně kabiny a regenerace jsou na výborné úrovni. Na zdejším ledě jsem už předtím chytal jako soupeř za Vrchlabí a Hradec Králové,“ sdělil gólman svoje dojmy.

Čurilla hrál s Brabencem

Útočník Marek Čurilla se vrátil do Ústí z hostování ve Zvolenu. „Slovenská extraliga je kvalitní. Nevím, proč ji spousta lidí v Česku zatracuje. Když jsem přišel do Zvolena, byl první v tabulce, aktuálně se pohybuje mezi třetím až čtvrtým místem. Hrál jsem v útoku s exbrněnským Kamilem Brabencem. Ale teď se už soustředím na výkony v Ústí. Proti Jihlavě padlo hodně gólů. Až se vrátí další hráči z hostování, budeme ještě silnější,“ uvažoval Čurilla.

A předpokládá, že s dalším průběhem sezóny nastane i v Ústí boj o místa v sestavě. „Jistotu mají tak tři čtyři hráči, jinak je konkurence ale jen ku prospěchu. Co se mě týče, chci hrát poctivě střídání od střídání a uvidím, jak se prosadím,“ přemítal útočník.

Kromě Čurilly se vrátil z hostování i obránce Petr Hořava, který působil v Třinci. Ještě se čeká na návrat Jana Alinče ze Slavie a Robina Hanzla z Litvínova. Na marodce zůstávají další forvard Rok Pajič a obránce Jiří Zeman.

Reklama

Související témata: