Hlavní obsah

Plzeňský Dan Růžička se učí od matadorů a ještě vypomáhá Ústí

ÚSTÍ NAD LABEM

V poslední den minulého roku oslavil dvacáté narozeniny, ale na ledě není žádným vyjukaným nováčkem. Hokejový obránce Dan Růžička už stihl v této sezóně odehrát za extraligovou Plzeň dvaatřicet zápasů. A nyní si připisuje starty i za Slovan Ústí nad Labem, lídra první ligy.

Článek

V dresu favorita druhé nejvyšší soutěže se představil i ve středečním duelu s Litoměřicemi. Spolehlivým výkonem v obraně přispěl k vítězství 3:0. Co způsobilo jeho rychlý přesun z Plzně do Ústí? „Určitě příchod obránce Jardy Modrého do Plzně, která má teď asi deset beků. Někteří se po zranění zapojují do hry, a jelikož Plzeňští hrají na sedm obránců, nezbylo na mě místo. Bylo mi řečeno, že půjdu do Ústí “ líčil Růžička.

A jak bere svoje dosavadní účinkování v sezóně? „Snažil jsem se držet stabilní úroveň a těší mě, že Plzeň stoupala tabulkou. Ale byl jsem smířen i s hostováním jinde. Od začátku sezóny jsem napsaný na výpomoc Ústí, takže jsem ani nepočítal s tím, že by mě Plzeňští poslali třeba na nějaký čas do jiného extraligového klubu,“ vysvětlil svou pozici mladý bek.

Paradoxní je, že Plzeň aktuálně využívá v základní sestavě pět zadáků, kterým je více než 36 let. A na mladíky se už nedostává. „Je jasné, že před námi dostávají přednost hráči, kteří na extraligu mají špičkovou výkonnost. Jsou výborní do přesilovek, disponují zkušenostmi. Být s nimi v kádru, to je pro mě obrovská škola. Každý z nich v něčem vyniká. Jirka Vykoukal je neskutečný dříč. Franta Kaberle, to je osobnost. A tak mohu zmínit i Jirku Marušáka a Jirku Hanzlíka. A Jarda Modrý se stal ohromnou posilou,“ vyjmenoval Růžička hvězdné složení plzeňské obrany.

A přiznává, že Plzeň letos netají velké cíle. „Postupujeme ale po krůčcích. Bylo by nabubřelé tvrdit, že jdeme vyhrát titul. Důležité je dostat se z co nejlepšího místa do play-off, a pak se uvidí. Momentálně se ale soustředím na svoje ústecké působení, které neberu na lehkou váhu,“ dodal nadějný obránce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články