Hlavní obsah

Gudas se stal sportovním manažerem hokejistů Chomutova

CHOMUTOV

Novým sportovním manažerem hokejistů prvoligového Chomutova byl jmenován bývalý reprezentační obránce Leo Gudas. Podle klubového webu Severočechů, kteří dlouhodobě usilují o postup mezi elitu, bude Gudas zodpovědný za koncepční práci, stavbu týmu a výsledky seniorského mužstva. Piráti jsou v průběžné tabulce druzí za Ústím nad Labem.

Foto: Vladimír Borgula

Hokejisté Chomutova mají nového manažera.

Článek

Gudas začal svoji manažerskou dráhu v Chomutově již dnes. "Pozici sportovního manažera jsme měli delší dobu neobsazenou, hledali jsme někoho z řad bývalých špičkových českých hokejistů a současně člověka, který bude mít určité charakterové vlastnosti. Leo Gudas většinu těchto atributů splňuje," řekl generální manažer klubu Jaroslav Veverka.

Držitel čtyř bronzů z mistrovství světa a dalšího z olympiády 1992 v Albertville Gudas by měl být pojítkem mezi akademií a prvním týmem. "To znamená, aby do našeho seniorského mužstva vhodně tipoval vlastní hráče z juniorského týmu. Samozřejmě, že bude úzce spolupracovat s hlavními trenéry. Věřím, že přispěje svou prací k vysněnému cíli, kterým je postup do české extraligy," doplnil klubový šéf Veverka.

Gudas spojil svou aktivní kariéru v tuzemsku především se Spartou, s níž získal dva mistrovské tituly. V zahraničí hájil například barvy finského Jyväskylä, Mnichova a Augsburgu v Německu, či švýcarského Bielu. Z pozice trenéra vedl prvoligové týmy Kadaně a Berouna, jako asistent kouče působil ve Spartě a Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: