Hlavní obsah

Chomutov v první lize otočil regionální derby s Kadaní

Hokejisté Chomutova zdolali ve 49. kole první ligy v regionálním derby Kadaň 5:3 a svého soupeře s největší pravděpodobností připravili o postup do vyřazovacích bojů. Už jistý vítěz základní části Ústí nad Labem otočilo utkání v Jihlavě a vyhrálo 2:1. Zápas týmů uzavírajících první osmičku vyhrály Litoměřice nad Havlíčkovým Brodem 1:0 a bodově se na svého rivala dotáhly.

Článek

Kadaň dokázala rychle odpovědět na úvodní branku Chomutova z 10. minuty a první třetinu vyhrála 3:1. Ve druhé části ale favorit góly Pulpána, Endála a Semana skóre otočil.

"Do druhé třetiny jsme nevkročili tak, jak jsme si řekli v kabině. V poslední třetině hosté dobře bránili a nás k ničemu nepustili," zlobil se asistent trenéra domácích Mikuláš Antonik. Před třemi zbývajícími zápasy ztrácí Kadaň na play off zřejmě nedostižných šest bodů.

Zápas v Jihlavě začal s dvouhodinovým zpožděním, protože jak hráči Ústí, tak trojice rozhodčích uvízli při dopravní kalamitě na dálnici D1 u Humpolce. Severočechy musely na Horácký zimní stadion nakonec doprovodit policejní vozy, jinak by se utkání zpozdilo ještě více.

Do vedení šli hokejisté Jihlavy při dvojnásobné přesilovce v 38. minutě. Dobrovolný vypálil od modré, Orct puk vyrazil před sebe a Indra neměl s dorážkou problém. Ani ne o minutu později stále při početní výhodě nastřelil Čachotský tyčku ústecké branky. Severočeši vyrovnali také v přesilovce pěti proti třem. V 44. minutě propálil Novotného od modré Zeman. V poslední třetině hosté dokonali obrat. V 54. minutě znovu Novotný kapituloval po střele od modré čáry, kterou vyslal Klobouček. Dukla prohrála doma po pěti zápasech bez ztráty bodu.

Utkání mezi Litoměřicemi a Havlíčkovým Brodem rozhodla jediná branka. Šikovná teč Bojera z prvního dějství přinesla Severočechům vedení, které navzdory mnoha šancím Rebelů a s přispěním brankáře Přikryla uhájili až do závěrečné sirény.

Tři body posunuly Litoměřice do postupové osmičky o bod před Písek, který potřetí za sebou prohrál, tentokrát 2:4 s Šumperkem.

Zápasy Třebíč - Benátky nad Jizerou a Olomouc - Hradec Králové se kvůli sněhové kalamitě nehrály. Hosté v obou případech nemohli přicestovat.

První hokejová liga - 49. kolo:
Jihlava - Ústí nad Labem 1:2 (0:0, 1:0, 0:2), Beroun - Most 3:4 (2:1, 0:2, 1:1), Kadaň - Chomutov 3:5 (3:1, 0:3, 0:1), Litoměřice - Havlíčkův Brod 1:0 (1:0, 0:0, 0:0), Písek - Šumperk 2:4 (1:2, 1:1, 0:1).
Utkání Třebíč - Benátky nad Jizerou a Olomouc - Hradec Králové se kvůli sněhové kalamitě a potížím s dopravou nehrála.

Reklama

Související témata: