Hlavní obsah

Hanzl se po návratu v Ústí rychle adaptoval

Hokejový útočník Robin Hanzl prožívá úspěšnou sezónu. Do konce ledna nastupoval pravidelně za Litvínov extralize a ve čtyřiačtyřiceti odehraných zápasech si připsal jedenáct gólů a stejný počet asistencí. Pak se vrátil do prvoligového Ústí nad Labem a i tady jsou jeho statistiky velmi pozitivní: zatím osm zápasů a v nich šest gólů a pět asistencí. Není divu, že na něj budou Ústečtí Lvi hodně spoléhat v play-off.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ústečtí Lvi Robin Hanzl (vpravo) s Janem Klozem

Článek

Hanzl byl ústřední postavou pondělního severočeské derby v Litoměřicích, kde dvakrát skóroval v rozmezí dvou minut, a pokaždé při vlastním oslabení! „Abych pravdu řekl, ani nevím, že to bylo při nestejném počtu hráčů na ledě. Ale povedlo se mi to a jsem za to rád. Asi nám pomohlo i to, že domácí potřebovali bodovat, tlačili se do nás a nechávali okénka v obraně,“ mínil útočník po vítězství 6:2.

Přechod z extraligy do první ligy mu nečinil potíže. „Zatím je to dobré. Uvidíme, jak to bude pokračovat. V Ústí jsem se vrátil ke spoluhráčům, se kterými si rozumím, a to je základ. Bez nich by nebyl tak úspěšný. A play-off bude vyústěním sezóny. Jsme připravení a těšíme se na něj,“ naznačil odhodlání.

Ve středu zakončí Ústečtí Lvi základní část na domácím ledě s Třebíčí. Severočeši mohou hrát v klidu, protože v čele tabulky mají momentálně třináctibodový náskok.

Největší síla Ústí? „Asi v útoku. Ale jen ofenziva nestačí, byť by byla sebelepší. V play-off záleží hodně i na defenzivní práci,“ přemítal Hanzl.

A přiznává, že dál sleduje extraligu. „Situace v tabulce je hodně vyrovnaná. Jsem i nadále v kontaktu s hráči Litvínova a přeji jim, ať ten závěr sezóny zvládnou,“ dodal ústecký útočník.

Reklama

Související témata: