Hlavní obsah

Dopita se vrátil domů

OLOMOUC

Zámořská kapitola je, zdá se, kompletně uzavřena. Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana Jiří Dopita přiletěl domů a měl by se do konce týdne v Olomouci rozhodnout, zda přijme nabídku některého z tuzemských či zahraničních klubů, nebo jestli bude do konce sezony odpočívat s bolavým kolenem.

Foto: ČTK-Lukáš Machalínek

Kde Jiří Dopita nakonec zakotví?

Článek

Poté, co na vlastní žádost skončil v Edmontonu, sešlo i z námluv s New York Rangers, kteří projevili o Dopitovy služby zájem. Robustní útočník si vzal o víkendu čas na rozmyšlenou a, jak znělo oficiální komuniké klubu, "nakonec se rozhodl nebýt členem Jezdců."

Zvítězí v tahanici extraliga?

O olympijského vítěze z Nagana teď usilují zástupci tří extraligových klubů - Sparty, Třince a Pardubic.

Rázně do souboje nejbohatších extraligových klubů vstoupil Třinec. Generální manažer Ocelářů Petr Husička, kterého ještě ze Vsetína pojí s trojnásobným mistrem světa přátelské vazby, se brzy po příletu s Dopitou osobně sešel. "Dali jsme si kávu a pobavili se o jeho možném působení v Třinci. Nic mi neslíbil, ale nechal mne v naději. Nemyslím, že ve větší než třeba Spartu nebo Pardubice," řekl Husička ČTK.

O peníze nejde

Jedním dechem potvrdil, že případný Dopitův příchod do Třince není v žádném případě otázkou peněz. "O ty tady nejde. Jirka ale zatím sám ještě neví, jak se zařídí a jestli vůbec letos ještě bude hrát. Slíbili jsme si, že si ještě zavoláme," uvedl Husička.

Držitele šesti extraligových titulů už stihla oslovit i Sparta. Ani tam však nejsou o moc dál. "Pokud je hráč takového formátu bez angažmá, byli bychom hloupí, kdybychom to nechali jen tak, bez povšimnutí, a nezajímali se o podrobnosti," přiznal zájem úřadujícího mistra člen představenstva pražského klubu Luboš Koželuh. "Nic konkrétního ale zatím není dohodnuto," dodal vzápětí.

Dopita byl draftován v roce 1992 Bostonem, ale tam nikdy nepůsobil, jelikož se s klubem nedohodl na smlouvě. O šest let později se stejný scénář opakoval i v New York Islanders. Práva na jeho služby potom získala Florida, která je prodala v červnu 2001 Philadelphii. V dresu Flyers strávil jednu sezónu a v létě ho získal Edmonton výměnou za právo výběru ve třetím kole nadcházejícího draftu a další výběr v pátém kole v roce 2004. Ani v dresu Oilers se však neprosadil.

Reklama