Hlavní obsah

Sparta si lehce zajistila postup

Marek Burkert, Viktor NosekNovinky

Hrozby jihočeského kouče Jaroslava Pouzara, že sparťané z Českých Budějovic zdraví neodjedou, se bohužel prorocky vyplnila. Pražané přesto přehráli soupeře podobně jednoznačným rozdílem, jako dopadla celá série.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Hrůzostrašný okamžik z času 5:19 ovlivnil značnou část utkání. Sparťanský útočník Havelka se řítí s pukem za branku, zezadu jej stíhá Štraub. Po ostrém kontaktu letí na střet nepřipravený hokejista pražského týmu hlavou na mantinel. Nehýbe se, na led po chvílí vbíhá lékař, domácí kotel směrem k hráči skanduje sprostoty. Nikdo neví, co se stalo. Na dálku je vidět, že doktor Havelkovi fixuje krční páteř a forvard Pražanů s otřesem mozku plochu opouští na nosítkách...

Spartu děsivý moment notně zaskočil. V první třetině se nezmohla na kloudnou akci, na domácí straně ale k jejímu štěstí vynikl z průměru jen průnik dravého Michálka, který ovšem Bříza mazácky vyřešil.

Hudáček nápor nezachytil

Jihočeši byli lepší. Sparta poctivě bránila, co obrana propustila, obstaral gólman, a čekala na výpad, kterým by zaskočila na opačné straně kluziště Hudáčka, který se musel z nedostatku práce k smrti nudit.

A taky se dočkala! Vystydlý brankář domácích jen sledoval Ujčíkovu příhru skrz své brankoviště a Paroulek dal od pravé tyčky první gól ve službách Sparty v play-off. Tím se Budějovice definitivně složily. Ve velké pohodě hrající Šimíček, jenž zaznamenal celkem tři asistence, nabil v přesilovce na dělovku Šrekovi, Tomík dorazil střelu Martince a během necelých šesti minut bylo vymalováno.

Rozezlený Hudáček pelášil na střídačku a to ještě jeho náhradník Kučera netušil, že za dvě a půl minuty Ujčík vleže oslaví čtvrtý zásah. Závěr už se dohrál jen z povinnosti, domácí příznivci svým idolům alespoň zatleskali na dovolenou a zapískali si po gólovém průniku rychlého Broše.

Č. BUDĚJOVICE vs SPARTA 0:5 (0:0, 0:4, 0:1)
1. třetina
05:19BudějoviceŠtraub (5 min + do konce utkání - naražení Sparťana Havelky na hrazení)
13:09SpartaBroš (2 min - hákování)
14:54BudějoviceBabka (2 min - hrubost)
SpartaSrdínko (2 min - hrubost)
2. třetina
22:12SpartaŠimíček (2 min - hrubost)
30:17SpartaParoulek (Ujčík)0:1
32:44BudějoviceRob (2 min - podražení)
34:05BudějoviceSuchánek (2 min)
34:44SpartaŠrek (F. Ptáček, Šimíček)0:2
35:39SpartaTomík (P. Martinec)0:3
BudějoviceBrankáře Hudáčka střídá Kučera
38:08SpartaUjčík (Paroulek, Šimíček)0:4
38:50SpartaŠpaňhel (2 min - hra vysokou holí)
3. třetina
44:04BudějoviceProcházka (2 min - nedovolené bránění)
47:36SpartaTomajko (2 min - hrubost)
54:16SpartaBroš (Tomajko, Srdínko)0:5
Ostatní statistiky
4Vyloučení5
0Využití1
0V oslabení0
Rozhodčí: Kolísek, Minář - Pešek, Šátava. Diváci: 6421.
Stav série 0:4
1. Sparta vs Č. Budějovice3:1
2. Sparta vs Č. Budějovice4:0
3. Č. Budějovice vs Sparta1:2
4. Č. Budějovice vs Sparta0:5
Postupuje Sparta
Sestavy
Č. Budějovice:
Hudáček (36. J. Kučera) - Jasečko, Barinka, R. Suchánek, Slavík, Jindra, Babka - Hřebejk, Michálek, S. Procházka - Štrba, Štraub (12. Škoda), Rob - Míka, Turek, Bartoš - Ondřej, Vondrka, Šimánek
Sparta:
Bříza - Nedvěd, Srdínko, Richter (30. Jan Hanzlík), Šrek, F. Ptáček, Jiruš - Kratěna, Broš, Tomajko - Paroulek, Leška, Bělohlav - Ujčík, Šimíček, Havelka (9. Zelenka) - Tomík, P. Martinec, Špaňhel

Reklama

Související témata: