Hlavní obsah

Hokejisté Ústí na úvod čtvrtfinále nasázeli pět gólů Třebíči

Praha

Vítěz základní části první hokejové ligy z Ústí nad Labem vstoupil do čtvrtfinále play-off jasnou výhrou 5:0 nad Třebíčí. Vítězství si v prvních duelech vyřazovacích bojů připsaly pouze domácí celky. Druhé zápasy se hrají na stejných stadiónech v úterý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem se radují z vítězství

Článek

Ústí mělo od zahajovacího buly jasnou převahu, kterou vyjádřil v 8. minutě úvodní brankou Alinč. Využil hrubé chyby třebíčského gólmana Hrubce, který daleko vyjel z branky a netrefil puk. O devět minut později zakončil Roubík střelou z prostoru mezi kruhy pohlednou kombinaci. Ve druhém dějství potrestal Černý vyloučení třebíčského Laše a za další dvě minuty zakončil Daniel Boháč další povedenou akci Lvů. V polovině třetí třetiny zpečetil skóre Pajič krásným sólem přes celé kluziště a perfektním blafákem.

Chomutov se na výhru nadřel

Chomutov se na první vítězství nadřel víc, než se čekalo. V úvodní třetině měli domácí souvislý drtivý tlak, ale Suchan v brance Havlíčkova Brodu čaroval, přičemž dvakrát mu pomohla tyčka. Ve druhé třetině se hosté ze sevření částečně vymanili a dokonce se ve 33. minutě po brance Ostrčila ujali vedení. Nervozitu z domácích hokejek ale ve 37. minutě sňal Hřebejk. Ve třetí třetině těžil Chomutov z přesilovek, ve 42. minutě se z klasické gólem Lapšanského ujal vedení, které o deset minut později při dvojnásobné výhodě pojistil Rutta.

Olomouc potvrdila roli favorita, ale neměla to s mladým týmem Benátek jednoduché. Všechny branky padly v přesilových hrách. Domácí dostal do vedení tečí Dopita, hosté odpověděli dorážkou Jonáka. Rozhodující gól vstřelil ve 23. minutě Haluza, když překvapil ranou z křídla brankáře Vošvrdu.

Benátky mohly ve druhé třetině srovnat při přesilovce pět na tři, která trvala 100 sekund, ale domácí se v ní ubránili. Ve třetí třetině měla Olomouc několik šancí na potvrzení vedení, ale nevyužila je. Hosté zkusili v závěru power play, k ohrožení Olomouce se však nedostali.

První souboj Jihlavy s Hradcem Králové začali lépe domácí, když se ve 4. minutě před brankovištěm nejlépe zorientoval Maliník a dorážkou posunul puk v přesilové hře za záda hradeckého gólmana Čecha. Na rozdíl dvou branek zvýšil v 24. minutě po ideální přihrávce veterána Filipa doklepnutím do prázdné brány také v početní výhodě Čachotský.

Hosté tři a půl minuty před koncem třetí třetiny odvolali brankáře, zkusili hrát při dvojnásobné přesilovce dokonce šest na tři a snaha se vyplatila. V 58. minutě snížil Tvrdík. Víc toho ale Východočeši nestihli.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 1. zápasy:
Olomouc - Benátky 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky: 6. Dopita, 23. Haluza - 12. Jonák. Rozhodčí: Kubičík, Čech - Skopal, Klein. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. Diváci: 1317.
Chomutov - Havlíčkův Brod 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 37. Hřebejk, 42. Lapšanský, 52. Rutta - 33. Ostrčil. Rozhodčí: Schmejkal, Zubzanda - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 5:10, navíc Vondráček (H. Brod) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3077.
Ústí nad Labem - Třebíč 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky: 8. Alinč, 17. Roubík, 27. Černý, 29. Daniel Boháč, 51. Pajič. Rozhodčí: Vampola, Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 2550.
Jihlava - Hradec Králové 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 4. Maliník, 24. Čachotský - 58. Tvrdík. Rozhodčí: Pavlovič, Svoboda - Beneš, Štofa. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 2235.

Reklama