Hlavní obsah

Hokejisté Ústí, Chomutova a Jihlavy vyhráli i druhá čtvrtfinále

Praha

Vítěz základní části první hokejové ligy z Ústí nad Labem splnil roli favorita i v druhém čtvrtfinálovém duelu s Třebíčí a po drtivé výhře 8:2 se v sérii na čtyři vítězství ujal vedení 2:0. Druhý domácí zápas zvládly také Chomutov a Jihlava, zaváhala Olomouc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem se radují z vítězství

Článek

V Ústí se přitom dostala v 8. minutě do vedení díky Petruškovi Třebíč, jež se svým ofenzivním pojetím zasloužila o divácky pohledný zápas. Na 2:1 pro Severočechy otočili Roubík a Šagát. Ve druhém dějství zvýšili domácí Lvi na 5:1 po brankách Pajiče v oslabení, Kloboučka a druhé přesné střele Roubíka v zápase. Hosté stačili osm sekund před druhou přestávkou korigovat, ale rozjeté Ústí zvýšilo v závěrečné části náskok góly Lva, podruhé Pajiče a Saschi Treilleho v poslední minutě.

Druhý duel série Chomutova s Havlíčkovým Brodem se dlouho vyvíjel jako ten první. Hosté otevřeli skóre, když Rytnauerovu přihrávku srazil za záda brankáře Řehoře domácí obránce Macháček. Chomutov stav otočil - z trestné lavice vracející se Endál vyrovnal a mezi kruhy volný Procházka zařídil vedení. Místo pojistky ale tentokrát přišlo vyrovnání, když po zaváhání celé obrany mířil do odkryté brány opět Rytnauer. Oba soupeři dostali v závěru velkou šanci na rozhodující gól, hosté v 50. minutě v podobě trestného střílení, domácí zase díky přesilovce pěti proti třem. Své šance nevyužili, a tak zápas dospěl do prodloužení, v němž o vítězství Chomutova rozhodl přesnou střelou obránce Grof.

Prodlužoval se také zápas Jihlavy s Hradcem Králové. Lepší vstup do něj měli hosté, kteří v 8. minutě díky Budínskému využili přesilovou hru. Dukle se podařilo srovnat 70 sekund před koncem první části také v početní převaze. Z nulového úhlu napálil puk do sítě Padělek. V 33. minutě jel po faulu nařízené trestné střílení Hodek, ale střelou mezi betony hradeckého gólmana Čecha nepřekonal. V základní hrací době už branka nepadla. V prodloužení byli aktivnější Východočeši, vypracovali si dvě brankové příležitosti, ale gólman Novotný Jihlavany podržel. Udeřilo v předposlední minutě. Zeman, ač tísněn obráncem, prostřelil bekhendem hradeckého brankáře a rozhodl.

Olomouc dostal do vedení v přesilové hře Pekr ve 22. minutě. Domácí měli ve druhé třetině místy až drtivou převahu, která vrcholila téměř půldruhaminutovou přesilovkou pět na tři. Benátky podržel vynikající Vošvrda a Skalický v přesilovce ve 37. minutě srovnal. Minutu před koncem druhé třetiny pak chyboval domácí Ondrušek a hosté šli díky Liškovi do kabiny s vedením 2:1. Domácí ovšem opět v přesilové hře díky Nedbálkovi srovnali. Ve 49. minutě však ujel zkušený Klimt, prosadil se přes dva obránce a nachytal Žigardyho. Olomouc vrhla všechny síly do útoku, ale přes neprůstřelného Vošvrdu nedokázala vyrovnat. Benátky tak srovnaly stav série na 1:1.

Čtvrtfinále pokračuje třetími zápasy v pátek na ledě dosud hostujících týmů.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 2. zápasy:
Olomouc - Benátky nad Jizerou 2:3 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 22. Pekr, 44. Nedbálek - 37. Skalický, 39. Liška, 49. Klimt. Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Wesley, Kašík. Vyloučení: 4:10. Využití: 2:1. Diváci: 1379. Stav série: 1:1.
Chomutov - Havlíčkův Brod 3:2 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Branky: 30. Endál, 49. Procházka, 64. Grof - 10. a 53. Rytnauer. Rozhodčí: Horák, Wagner - Šperl, Jílek. Vyloučení: 6:6, navíc Štěpánek (H. Brod) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3208. Stav série: 2:0.
Jihlava - Hradec Králové 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 19. Padělek, 69. Zeman - 8. Budínský. Rozhodčí: Čech, Přikryl - Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:13, navíc Havel (Hradec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2367. Stav série: 2:0.
Ústí nad Labem - Třebíč 8:2 (2:1, 3:1, 3:0)
Branky: 11. a 39. Roubík, 23. a 52. Pajič, 14. Šagát, 29. Klobouček, 44. Lev, 60. S. Treille - 8. Petruška 40. Čech. Rozhodčí: Dvořák, Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení 3:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2576. Stav série: 2:0.

Reklama