Hlavní obsah

Roubík si přenesl formu i do play-off

Hokejový útočník Jaroslav Roubík vyhrál kanadské bodování základní části první ligy a střeleckou produktivitu si přenesl i do play-off. Ve dvou domácích zápasech Ústí nad Labem s Třebíčí (5:0 a 8:2) zaznamenal tři góly.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Ústí nad Labem se radují z vítězství

Článek

„Mám radost z toho, že to celé naší pětce šlapalo. A ty svoje branky bych neřešil. Hlavní je, že nás hokej baví a snad se líbí i fanouškům," glosoval Roubík vstup do play-off. Na všechny góly mu nahrával obránce Zeman. „Jirka je parádní hráč. Má smysl pro hru. Já jsem si jenom našel místo před brankou a vystřelil," líčil kanonýr, který je s vývojem play-off zatím spokojen. „Chceme hrát nátlakový, útočný hokej. Třebíč je po dramatickém závěru základní části asi unavená. K páteční odvetě jedeme vyhrát, ale čekám, že soupeř bude ve vlastním prostředí přece jen více kousat, takže se na to musíme připravit," pravil Roubík.

Tři góly v play-off má na svém kontě i další ústecký útočník Rok Pajič. „Je to super," usmál se. „Skóre z obou zápasů je dobré. Ale dál nemyslíme. Teď je před námi třetí zápas. Rádi bychom tam sérii ukončili, což znamená vyhrát venku dvakrát," uvažoval Pajič.

Ještě neví, jestli bude reprezentovat Slovinsko na mistrovství světa skupiny B. „Turnaj je u nás v Lublani od desátého dubna, ale je možné, že v té době ještě budeme hrát s Ústím třeba i baráž o extraligu. Tak by klub měl asi přednost, protože v Ústí máme velké cíle," dodal slovinský útočník.

Reklama