Hlavní obsah

Snad probuzení přišlo v pravý čas, glosuje asistent Votruba tažení Chomutova

Chomutov

Po favorizovaném Ústí nad Labem jsou dalšími semifinalisty prvoligového play-off hokejisté Chomutova. Na zdolání soupeře z Havlíčkova Brodu potřebovali pět zápasů (konečný stav série 4:1). Ale dosažený postup mezi elitní čtyřku je jen prvním krůčkem, protože ambice chomutovského týmu směřují až k boji o extraligu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z vítězství.

Článek

„Hlavně se nám dařilo střelecky, čímž jsme aspoň částečně napravili některé rozpaky ze základní části. Snad tohle gólové probuzení přišlo v pravý čas," komentoval asistent trenéra Jan Votruba vítězství 11:2 v pátém čtvrtfinálovém utkání. „Určitě je to dobré pro střelce, nahrávače, celé mužstvo, ale i naše diváky. Takže čtvrtfinále musím hodnotit pozitivně," pravil asistent.

V chomutovské brance se překvapivě neobjevil Tomáš Duba, nedávná posila z HC Lev Poprad. Kam ho trenéři schovali? „Nikam. Normálně chodil do kabiny. Ale v poslední době byl lehce zraněný, proto jsme ho šetřili. A jelikož Milan Řehoř chytal výborně, nebyl důvod ke změnám v brankovišti," uvedl Votruba.

Přichází forma do řad Chomutova? „Chceme tomu věřit. Ale pořád je někdo zraněný, stále musíme improvizovat. Momentálně chybějí Mrázek, Hafenrichter a Sparta nám neuvolnila Lapšanského. Ale od toho je play-off, abychom se s tím poprali. V kádru máme pět pětek. Od jakéhokoliv soupeře v semifinále očekáváme tuhý a nekompromisní odpor," přemítal asistent.

Obránce Havíř úspěšně vypomáhal v Pardubicích. „Je tam i v těchto dnech, ale v případě potřeby si ho můžeme kdykoliv stáhnout," sdělil Votruba.

Kanonýr Hruška: Půjde o hodně

Chomutovský kanonýr David Hruška dal čtyři góly v posledních dvou zápasech. Baví ho play-off víc než základní část? „Je pravda, že teď jde už o hodně a s tím souvisí i velká motivace. V play-off rozhodují maličkosti a záleží i na rozhodčích, jak to budou pískat. Zatím si nemůžeme stěžovat. Nesmíme dělat zbytečné fauly, za které máme nastavené pokuty. Nejhorší trest pro hráče je, když nenastoupí do zápasu," uvažoval střelec.

Hruška byl napsaný i na střídavý start do Třince. „Někdo s tím přišel, ale ani jsem o tom nevěděl. Na Třinec jsem žádné myšlenky neměl, i když tam asi byla nějaká dohoda mezi kluby," tvrdil chomutovský útočník.

Po vypadnutí Třince v extraligovém předkole play-off je jasné, že Hruška letos za Oceláře nenastoupí. „Takže se mohu soustředit jen na Chomutov. Už se mě ptali, koho bych si přál v baráži, ale ještě v ní nejsme, takže nějaké spekulace, kdo bude poslední v extralize, jdou mimo mě," dodal Hruška.

Reklama

Související témata: