Hlavní obsah

Vystřídal pět klubů za dvě sezóny. Hledám si svoje místo v Chomutově, říká Diviš

CHOMUTOV

Pět klubů v průběhu necelých dvou sezón vystřídal hokejový univerzál Richard Diviš. Pohyboval se mezi extraligou a první ligou a závěr tohoto ročníku jej zastihl v dresu Chomutova, s nímž už postoupil do semifinále prvoligového play-off. „To hlavní nás teprve čeká," uvědomuje si vysoké cíle ambiciózního klubu.

Článek

Loni byl hráčem Ústí nad Labem a současně vypomáhal extraligové Plzni po boku Straky, Vlasáka, Jana Kováře a dalších hvězd. „V Ústí, za které jsem hrál i v baráži proti Mladé Boleslavi, mě po sezóně nějakým způsobem nechtěli. Byl tam jakýsi problém a musel jsem odejít, a tak jsem odešel. Vrátil jsem se do mateřského Kladna, kterého se v létě zrovna ujal Jaromír Jágr. To mě ohromně nadchlo a chtěl jsem to tam zkusit," líčí Diviš.

Jaké to bylo v Kladně? „Přišel pracovitý a přemýšlivý trenér Zdeněk Vojta, kterého jsem znal už z dřívějška. Cítil jsem šanci v extralize. Zkusili mě na postu obránce, odehrál jsem přes deset zápasů, ale nebylo to ono. Chodil jsem na střídavý start do Kadaně. V Kladně mi pak řekli, že se mnou dál nepočítají, protože podepsali do obrany Ivana Majeského a Marka Posmyka," vysvětluje hokejista.

V Kadani se stal oporou, nastupoval v útoku. „Dostali jsme se na hranu play-off a nehráli jsme vůbec špatný hokej. Pak se mi ozvali z Chomutova, za což jsem byl šťastný,"glosuje nejnovější změnu dresu.

Diviš se blýskl hattrickem v barvách Chomutova v pátém čtvrtfinálovém zápase proti Havlíčkovu Brodu. „Měl jsem i štěstí, že mi to tam napadalo. Jsem v kádru a hledám si svoje místo. Postoupili jsme do semifinále, ale bude strašně složité dostat se co nejdále. Nikdo se nedá lehce porazit," říká Diviš.

Je možné, že se Chomutov potká ve finále s Ústím. To by byl pro něj pikantní souboj. „Teď takové úvahy neřeším. Finálové obsazení není zdaleka jasné, takže nemá cenu zvažovat, co by bylo, kdyby... Počkáme si, jak se to vyvine," dodává momentálně chomutovský útočník.

Reklama

Související témata: