Hlavní obsah

Hradec Králové - Jihlava 3:0Hokejisté Benátek a Hradce Králové vybojovali sedmé duely

Praha

Hokejisté Benátek nad Jizerou a Hradce Králové si vybojovali ve čtvrtfinálových sériích první ligy sedmé zápasy. Rozhodující souboje se budou hrát v sobotu na ledě dnes poražených týmů Olomouce a Jihlavy.

Článek

Benátky už s Olomoucí prohrávaly 1:3 na zápasy, po domácí výhře 5:3 ale sérii vyrovnaly. Jejich úvodní branku vstřelil v 5. minutě Vlach a už o 15 sekund později přidal další trefu Skořepa. Na tříbrankový rozdíl zvýšil v 10. minutě Klimt a vyhnal gólmana Kašíka na střídačku. Do branky hostů se postavil Žigárdy, který ale ještě do konce třetiny jednou kapituloval. V oslabení ho po Haluzově hrubce překonal Skalický.

Ve druhé třetině hosté duel zdramatizovali. Nejprve se z trestného střílení prosadil Haluza, o dvě minuty později snížil na rozdíl dvou branek Řípa a také gólman domácích Stejskal se poroučel z branky. Od druhé třetiny byli hosté jasně aktivnějším týmem. Na jednobrankový rozdíl snížil v 53. minutě Kucharczyk. Domácí odolávali s vypětím všech sil. Paradoxně v době největšího olomouckého tlaku ujel benátecký Skořepa a pečetil vítězství Středočechů.

V sérii Hradce s Jihlavou zatím vyhrávaly pouze domácí týmy a tato tradice nebyla porušena ani dnes. Ke třetímu vítězství v play off nasměroval Východočechy Poživil, který otevřel skóre v 17. minutě. Na začátku druhé třetiny zvýšil Havel a výhru domácích pečetil Koudelka. Dalším strůjcem úspěchu byl brankář Jakub Čech, jenž pochytal všech 35 střel a v sérii udržel druhé čisté konto.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 6. zápasy:
Hradec Králové - Jihlava 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 17. Poživil, 25. Havel, 47. Koudelka. Rozhodčí: Horák, Zubzanda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Grundmanis (Jihlava) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2862. Stav série: 3:3.
Benátky nad Jizerou - Olomouc 5:3 (4:0, 0:2, 1:1)
Branky: 5. a 58. Skořepa, 5. Vlach, 10. Klimt, 16. Skalický - 25. Haluza z tr. střílení, 27. Řípa, 53. Kucharczyk. Rozhodčí: Pešina, Wagner - Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:5, navíc Selingr (Olomouc) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 668. Stav série: 3:3.

Reklama