Hlavní obsah

Hokejisté Olomouce a Jihlavy postoupili do semifinále první ligy

Praha

Hokejisté Olomouce a Jihlavy si v sedmých zápasech čtvrtfinále play off zajistili účast v semifinále první ligy. Do druhého kola tak postoupily nejlepší čtyři týmy po základní části - na Olomouc čeká druhý Chomutov, na Duklu nejlepší mužstvo dlouhodobé soutěže Ústí nad Labem.

Článek

Hokejisté Olomouce vstoupili do rozhodujícího zápasu proti Benátkám rázně a po první třetině vedli po brankách Kucsery, Lhotského a Šlahaře 3:0. Hosté v polovině duelu díky Vařechovi snížili, Hanáci však hned odpověděli zásluhou Selingra. Když dal ve 45. minutě domácí útočník Řípa pátou branku, vypadalo to, že už je rozhodnuto. Benátky však během dvou minut snížily na 3:5 a utkání ještě zdramatizovaly. Olomouc již ale dvoubrankový náskok uhájila.

V sérii Jihlavy s Hradcem Králové zatím pokaždé zvítězil domácí tým a tato tradice zůstala zachována i v sedmém duelu. Ten začali lépe Jihlavané, když ve 14. minutě čtyřicetiletý Filip využil přesilovou hru. Před brankovištěm se ve skrumáži nejlépe zorientoval a poslal puk pod Čechem do sítě. Stejný hráč se prosadil znovu tentokrát při dvojnásobné početní výhodě a ve 24. minutě vymetl šibenici hradecké branky. Definitivu dal Dukle v 56. minutě střelou mezi betony Hubáček.

V pátém kole skupiny o udržení mohli šumperští hokejisté v případě prohry Berouna a svého domácího vítězství nad Kadaní stvrdit prvoligovou účast pro příští sezonu, ale dopadlo to přesně naopak. Šumperk byl po celé utkání opticky lepším týmem, měl více šancí, jenže také vyrobil podstatně více chyb v obraně. Kadaň se postupem času dostala do vedení 3:0, v poslední třetině již místy zoufalý tlak Draků vyústil pouze ve snížení v podobě Pláškova gólu. Kadaň se definitivně zachránila.

Téměř jistý účastník baráže Beroun stáhl náskok Šumperku na deset bodů díky vysokému vítězství 8:3 nad Litoměřicemi. Všech jedenáct branek padlo do 34. minuty, dvakrát se trefil domácí Veselý.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 7. zápasy:
Jihlava - Hradec Králové 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 14. a 24. Filip, 56. Hubáček. Rozhodčí: Minář, Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. Diváci: 3625. Konečný stav série: 4:3.
Olomouc - Benátky nad Jizerou 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)
Branky: 4. Kucsera, 9. Lhotský, 20. Šlahař, 36. Selingr, 45. Řípa - 30. Vařecha, 47. Liška, 48. Král. Rozhodčí: Wagner, Šír - Poruba, Adamec. Vyloučení: 6:8, navíc Lhotský - Kellner oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2058. Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: