Hlavní obsah

Nejsem hvězda, chci jen týmu pomoci, říkal útočník Varaďa po prvním tréninku v Ústí

Ústí nad Labem

Velmi poctivě se hokejisté Ústí nad Labem i představitelé klubového vedení připravovali na prvoligové play-off. Tým hladce přešel ve čtvrtfinále přes Třebíč a v úterý vyrukuje v semifinále proti Dukle Jihlava i se zbrusu novou posilou do útoku. Od pondělí totiž s ústeckým celkem trénuje i mistr světa Václav Varaďa, který loni slavil mistrovský titul v extralize s Třince.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Václav Varaďa posílí Ústí nad Labem.

Článek

Byl to nezvyklý obrázek, který se naskytl při pohledu na ústecký led. Proháněl se po něm muž, který je v posledních letech symbolem hokejového Třince.

Jak se taková hvězda dostala do první ligy? Po této otázce se Varaďa zarazil. „Jakápak hvězda? Na tu jsem si nikdy nehrál. Beru to tak, že jsem prostě v Ústí poté, co nám v Třinci neslavně skončila sezóna. Takový je hokejový život. Vypadli jsme v předkole play-off a pořád si myslím, že jsme si ten postup do čtvrtfinále měli vybojovat dřív a nenechávat to na poslední chvíli ve Zlíně. Pak jsem se dozvěděl, že se třinecký a ústecký klub dohodly na tom, abych sezónu dokončil v Ústí. Jsem tady rád a chci týmu pomoci," líčil Varaďa.

Spolu s ním přišel z Třince i další útočník Zbyněk Hampl. Ten je zajímavý tím, že vstřelil poslední gól Třince v této extraligové sezóně. „Dával jsem ho ve Zlíně v prohraném utkání.  Už se s tím nedalo nic dělat. Po vyřazení na nás padly nějaké sankce. I když jsem neabsolvoval v Třinci celou sezónu, byl jsem součástí týmu a odnesl jsem ten neúspěch jako ostatní," svěřil se forvard.

„Teď jsem rád, že si mohu znovu zahrát za Ústí, kde jsem vypomáhal i v průběhu sezóny. Ale mám zprávy, že v úterý ještě nenastoupím, protože se nevejdu do sestavy. To svědčí o tom, jak je tady silný kádr," povídal Hampl.

Brankář Francouz hlásí návrat

Návrat po zranění hlásí ústecký brankář Pavel Francouz. „Laboroval jsem s kolenem. Už se cítím dobře. Začal jsem pozvolna trénovat a nyní už trénuji naplno," prozradil gólman, který byl hrdinou loňské baráže Ústí s Mladou Boleslaví. Bude stejným trumfem i letos? „To nemohu říci, ale rád bych si v této sezóně ještě zachytal," pravil Francouz.

Na semifinále se hodně těší ústecký útočník Jakub Lev. Nedávno dal dva góly za Plzeň proti Pardubicím. Nemrzí ho, že ho Plzeň zatím nepovolala pro play-off proti Zlínu? „Respektuji, že je tam hodně útočníků. Vím, že si Plzeň stáhla z Ústí beka Dana Růžičku, ale já jsem k dispozici především pro Ústí a jen kdyby se kluby domluvily, šel bych třeba na skok do Plzně. Sleduju samozřejmě plzeňské snažení v play-off,"dodal Lev.

Reklama

Související témata: