Hlavní obsah

Ještě potřebujeme dvakrát vyhrát, nepřeceňuje chomutovský kouč Sýkora vývoj série

Josef PešoutSport.czPrávo

Zatímco stav semifinálové série prvoligového play-off mezi hokejisty Ústí nad Labem a Jihlavou je nerozhodný 1:1, mají mnohem blíže k postupu do elitní čtyřky hráči Chomutova. A to díky vedení 2:0 v sérii nad Olomoucí. „Ale pořád ještě potřebujeme dvakrát vyhrát, takže předem nejásáme,“ mírní euforii chomutovský trenér Václav Sýkora v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Václav Sýkora

Článek

Po celkem hladkém postupu přes Havlíčkův Brod plníte roli favorita i proti Hanákům. Co říkáte na to, jak jste plynule navázali na předchozí sérii?

Já bych to nespojoval. Teď jsme o stupínek dál a nechci se už vracet k tomu, že jsme třeba Brodu nastříleli v posledním vzájemném zápase jedenáct gólů. Pak jsme dali sedmičku i Olomouci, ale druhý duel s tímto soupeřem byl už typickým pro play-off. Rozhodli jsme jej druhou brankou až v prodloužení. Jsme tudíž rádi, že se nám podařilo úspěšně vykročit a pak vyhrát i podruhé. Ale tím naše domácí vystoupení prozatím končí. Máme dva body v sérii a jedeme do Olomouce.

Sledujete i vývoj druhé semifinálové série, v níž není Ústí tak přesvědčivé, jak se třeba čekalo?

Beru to tak, že není naším cílem starat se o sérii dalších účastníků semifinále. Máme plnou hlavu svých starostí, abychom se soustředili na vlastní zápasy. Teď zkusíme uspět na ledě soupeře.

Pikantní v semifinále je, že s nynějším olomouckým trenérem Petrem Fialou jste v minulosti společně vedli Litvínov v extralize. Jaká je mezi vámi rivalita?

Vůbec se na to nedívám osobně. Je to souboj mezi Chomutovem a Olomoucí. S Petrem se známe strašně dlouho, kdysi jsme už spolu hráli za Kladno v nejvyšší soutěži. Od té doby jsme kamarády a řadu let i trenérskými kolegy. Ale nyní při zápasech stojíme každý na jiné střídačce a pracujeme pro svoje kluby.

Zůstaňme tedy u chomutovského celku. Jak vnímáte výpomoc třineckého útočníka Jakuba Orsavy?

Mluvil jsem o tom již před play-off, že by se nám hodil v případě předčasného vypadnutí Třince. U nás potvrzuje, že je typem hráče, který nám může pomoci a hraje tak, jsme si představovali. Jistě si váží toho, že může pokračovat v sezóně. Patří do hledáčku pro reprezentační kemp a z tohoto pohledu je pro něj každý soutěžní zápas důležitý.

Reklama

Související témata: