Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 0:3Hokejisté Chomutova jsou krok od finále, Ústí má druhý bod

Olomouc/Jihlava

Hokejisté Chomutova jistě kráčí za postupem do první ligy. V Olomouci v sobotu vyhráli 3:0 a stejným poměrem vévodí sérii. Druhý bod dnes vydřel vítěz základní části z Ústí nad Labem, jemuž výhru v Jihlavě až v samostatných nájezdech zajistil útočník Rok Pajič. Severočeši před nedělním pokračováním vedou na zápasy 2:1.

Článek

Ústečtí Lvi se už po devadesáti sekundách hry dostali po Boháčově trefě do vedení, pak si ale zakřičeli gól dvakrát jihlavští hráči se svými diváky. V deváté minutě nejprve vyrovnal Hodek a obrat dokonal ve 28. minutě Malena. Nadějný výsledek držela Dukla do 52. minuty, kdy srovnal Šagát. Souboj o třetí bod v sérii nerozhodlo ani prodloužení, v nájezdech se prosadil v první sérii Pajič proti Novotnému a Koutský přispěl k ústecké výhře třemi vychytanými nájezdy.

Chomutov vyhrál doma oba duely a na vítězné vlně se vezl i dnes v Olomouci. Skóre otevřel ve 32. minutě zkušený útočník Kraft a o pouhých 15 vteřin později přidal pojistku Pavlas. Zaskočený tým kolem lídra Dopity za celý zápas nepřekonal chomutovskou obranu a tým trenéra Václava Sýkory definitivně uklidnil v 50. minutě Hřebejk.

Semifinálové série budou v neděli pokračovat opět v Olomouci (od 17:00) a Jihlavě (17:30).

Semifinále play off první hokejové ligy - 3. zápas:
Jihlava - Ústí nad Labem 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 9. Hodek, 28. Malena - 2. Boháč, 52. Šagát, rozhodující nájezd Pajič. Rozhodčí: Smitka, Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0. Diváci: 4138. Stav série: 1:2.
Olomouc - Chomutov 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky: 32. Kraft, 32. Pavlas, 50. Hřebejk. Rozhodčí: Wagner, Šír - Adamec, Jureček. Vyloučení: 5:7, navíc Bartoň (Olomouc) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3234. Stav série: 0:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články