Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 2:1 SNChomutov nevyužil ani třetí mečbol! O postupujícím do finále rozhodne sedmý duel

Hokejisté Olomouce porazili v šestém semifinále play-off první ligy Chomutov 2:1 po samostatných nájezdech a vynutili si rozhodující sedmý zápas. O finálovém soupeři Ústí nad Labem se rozhodne v neděli v Chomutově.

Článek

Chomutov přitom vedl v sérii už 3:0, jenže oba následující zápasy prohrál a vedení klubu sáhlo k trenérské změně. Druhý tým základní části převzal po odvolaném Václavu Sýkorovi ve čtvrtek Jiří Doležal.

Hosté vstoupili do šestého zápasu lépe. V první přesilovce projel hřištěm Kraft a ranou z mezikruží dostal Chomutov do vedení. Olomouc byla v první třetině hodně nervózní, po jedné z chyb mohl vedení hostů navýšit Jíra.

Domácí tým se dlouho nemohl dostat k přímému ohrožení gólmana Řehoře, pálil na něj jen z dálky. Chomutovský Orsava neproměnil brejk, posléze byl vyloučen a v přesilovce mohl vyrovnat Kucharczyk, ale netrefil branku.

Když už to vypadalo na fotbalové vítězství a postup Chomutova, zabojovala domácí čtvrtá řada a Rác se v 56. minutě dočkal gólové odměny. V desetiminutovém prodloužení branka nepadla, a tak musely rozhodnout nájezdy. V páté sérii trefil hostující Diviš horní tyč, zatímco olomoucký Kolouch proměnil. Sérii tak čeká sedmý duel v Chomutově.

Semifinále play off první hokejové ligy - 6. zápas:
Olomouc - Chomutov 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky: 56. Rác, rozh. nájezd Kolouch - 6. Kraft. Rozhodčí: Hribik, Smitka - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 4170. Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: