Hlavní obsah

Finále první ligy mezi Ústím a Chomutovem začne ve středu

Chomutov

Finále první ligy mezi Ústím nad Labem a Chomutovem začne ve středu 28. března. Vítěz základní části Ústí nad Labem dovršil postup ze semifinále už ve středečním pátém utkání série proti Jihlavě, zatímco Chomutov slavil postup přes Olomouci až v dnešním sedmém duelu, v němž porazil Olomouc 2:0.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ústecký Robin Hanzl (druhý zleva) střílí Chomutovu třetí gól svého mužstva.

Článek

Série začne v Ústí nad Labem, kde se uskuteční i druhý duel ve čtvrtek 29. března. Pak se klání na čtyři vítězná utkání přesune na neděli 1. dubna a pondělí 2. dubna do Chomutova. Pokud se nerozhodne, je další duel na programu ve čtvrtek 5. dubna v Ústí nad Labem, o dva dny později by se hrálo v Chomutově a rozhodnout se musí nejpozději v pondělí 9. dubna opět na ledě nejlepšího týmu dlouhodobé části.

Ústí nad Labem se s Chomutovem utká ve finále druhé nejvyšší soutěže o právo účasti v baráži o extraligu potřetí za sebou. Loni vyhráli Ústečtí Lvi sérii jednoznačně 4:0 na zápasy, předloni se radoval Chomutov po boji a výsledku 4:3 na utkání.

Semifinále play off první hokejové ligy - 7. zápas:
Chomutov - Olomouc 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky: 16. Orsava, 23. Kraft. Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. Diváci: 4712. Konečný stav série: 4:3.

Reklama