Hlavní obsah

Bude to vyhecované finále, říká chomutovský kapitán Kraft

Kapitán chomutovských hokejistů Milan Kraft si pořádně oddechl po postupu týmu do finále prvoligového play-off. „Nadřeli jsme se hodně, ale teprve teď začíná ta hlavní etapa sezóny," připomněl, že už ve středu startuje boj o účast v extraligové baráži. Chomutovští nastoupí „tradičně" proti celku Ústí nad Labem. Složení této finálové dvojice se totiž v posledních letech pravidelně opakuje...

Článek

Prožívali jste velké nervy při sedmém semifinálovém duelu s Olomoucí?

Takhle dlouhou sérii jsme si nepředstavovali. Nakonec jsme si ten postup do finále užili před vlastními diváky i díky trpělivosti a zvládnutým přesilovkám. K zápasu jsme přistoupili, jak jsme měli. Nervozita z nás spadla s prvním střídáním.

Vstřelil jste pojišťovací druhý gól. Jak to berete?

V mužstvu je nás přes dvacet hráčů a nedívám se na to, jestli jsem skóroval nebo ne. Hlavní je konečný výsledek.

Sebralo vám semifinále hodně sil?

Těžko hodnotit. Možná je pro nás paradoxně lepší, že jsme hráli víc zápasů než Ústí, které mohlo odpočívat. Jsme pořád v tempu a věřím, že budeme fyzicky na výši i ve finále.

Jak jste vnímali situaci ohledně výměny trenérů v průběhu semifinálové série?

Samozřejmě to byl nestandardní krok. Prostě změna se stala, a tak jsme ji přijali. Teď mohu říci, že to vyšlo, když jsme se dostali dál.

Přišly s novým trenérem Doležalem i novinky v herním stylu?

Role u každého hráče a postu jsou trošku jiné. Do detailů se ale pouštět nechci. Jsem rád, že to zatím zafungovalo.

Co čekáte od finálové série?

Bude to vyhecované a mediálně sledované finále. Chomutov i Ústí se snaží o extraligu. Tím je daná důležitost série, v níž nikdo nedá nikomu nic zadarmo.

Reklama

Související témata: